ARALIK AYINDA HANGİ BALIK LEZZETLİDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ARALIK AYINDA HANGİ BALIK LEZZETLİDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balığı ile meşhur olan Karadeniz'de, balığın kulağına kar suyu kaçması diye kullanılmakta olan bir deyim vardır. İlk başta komik gibi gelse de aslında tam bir hakikat anlatılmaktadır. Çünkü aralık ayı geldiğinde ve kar yağışı yavaş yavaş kendisini göstermeye başladığında deniz suyu soğumakta balıklar da kendisini muhafaza edebilmek için giderek yağlanmaktadır.

Tabii ki balık yağlandıkça tadı da lezzeti de artmaktadır. Kırmızı ette ve diğer beyaz etlerde yağ istenmeyen bir unsurken; balıkta yağlanma balığı lezzetinin arttıran en önemli unsurlardan birisidir. Bu sebeple aralık ayı geldiğinde bütün balıklar lezzetlenmekte ve bol miktarda tutulmaktadır. Bu sebeple fırsatı değerlendirerek Ankara balık restoranları için rezervasyon yaptırarak birbirinden lezzetli balıklarla sofranızı donatmalısınız.

Hamsinin En Çıtır Olduğu Dönemler


Tadı dillere destan, sofraların ve muhabbetin vazgeçilmezi olan hamsi aralık ayında en çıtır olduğu dönemi yaşamaktadır. Artık kulağına kar suyu kaçmış olan hamsi özellikle ızgara olarak kesinlikle tüketilmelidir. Bilhassa alkollü olan restoranlarda rakının yanına hamsi ızgara genellikle servis edilmektedir.

Bu dönemde iyice yağlanmaya başlamış olan hamsi aynı zamanda buğulama olarak da pişirilebilmektedir. Bol mısır unu ile beraber çıtır bir şekilde hamsi tava yapmak da son derece yaygındır. Aradığınız bütün hamsi çeşitlerine ve pişirme usullerine Ankara balık restoranları türlerinde bulabilirsiniz.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Uskumru Ve Lüferin Tadına Varın


Yapı olarak birbirine son derece benzeyen uskumru ile lüfer iri ve beyaz etli balıklardandır. Oldukça iri olan bu iki balık da aralık ayında giderek lezzetlenmektedir. Özellikle uskumru en büyük ve yağlı olan dönemini yaşadığından dolayı kesinlikle ızgara olarak pişirilmelidir. Çok az baharatla genellikle karabiber ve pul biberle harmanlanarak mangal kömüründe pişirildiğinde lezzetine doyulmamaktadır.

Bu dönemde lüferi her türlü pişirebilirsiniz. Fırında sebzeli bir şekilde pişirildiğinde kendi suyunu ve tadını bırakacağından dolayı oldukça lezzetli olmaktadır. Aynı zamanda filetosu çıkartılarak tavada kızartılabilmektedir ama soğuk günlerde lüfer ızgaranın da tadına doyulmaz.

Toriğe Ve Tekire Aralıkta Sofranızda Yer Verin


Marmara ve Karadeniz'de aralık ayında bolca yakalanmakta olan torik; balık sofraları için ayrı bir anlam taşımaktadır. Son derece lezzetli olan torik sebzeli bir şekilde pişirildiğinde sulu ve son derece enfes bir tada sahip olmaktadır. Özellikle aralık ayında bolca yakalanmakta olan torik için Ankara balık restoranları tercih edilebilir.

Siyah etli balıkların ailesinden olan torik lakerda veya buğulama olarak tüketilebilir. Özellikle acı biber ile beraber buğulandığında tadını da kokusunu da sonuna kadar hissedebilirsiniz. Aynı şekilde aralık ayında tekir de bollaşmaya başlar. Son derece yumuşak ve lezzetli ete sahip olan tekir az yağ ile beraber tam olarak pişirildiğinde hem kokusuyla hem rengiyle hem de tadıyla aklınızı başınızdan alabilir.