BALIĞIN CİLDE FAYDALARI -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIĞIN CİLDE FAYDALARI -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Günümüzde yeni akım olan sosyal medya da farklı yerleri gezip, yedikleri -içtikleri ile takipçilerine paylaşımda bulunmak. Ankara balık restoranları bu akımdan nasibini alan en ünlü yerlerdendir. Çünkü balık yemeklerini, mekanlar ile ilgili deneyimlerini, izlenimlerini takipçilerine aktaranlar en iyi balık restoranları olarak görmektedir. Çünkü balığın bu kadar profesyonel işlemlerden geçirilmesi nadir rastlanmaktadır. Sadece Ankara da değil ülkemiz için geçerli bir tespittir. Balık yemeklerinin lezzetli olması ve doğal olması ile sağlığına büyük özen gösterenler içinde en çok tercih edilen mekanlar olmuştur. Özellikle cildini korumak isteyenler için balık tüketmeleri uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Doğal beslenmek, doğal ürünler kullanmak son on yılda doğal kelimesi sık kullanılır olmuştur. Sanayileşmenin artması ile besinlerin içeriklerinin de değişmesine yani işlenerek besinlere eklenmesine neden olmaktadır. Bu durum güzellik sektöründe kullanılan ürünler içinde geçerlidir. Mesela cilt için kullanılan ürünlerin doğal içerikli olanlarının tercih edilmesi gibi. Ancak bilinçli bir tüketici kozmetik ürünlerine yüklü miktarda para ödemek yerine belirli aralıklarda balık yiyerek hem bütçesini korur hem de cildini. Balığın cilde faydalarını yeni duyanlar için detaylı bilgiler paylaşalım.

Omega 3 en çok balıkta bulunur. Bu yağ asidi cildin ihtiyaç duyduğu canlılığı, parlaklığı ve pürüzsüz yapısı için gereklidir. Aynı zamanda balığın içerisinde bulunan proteinler ve yağ asitleri hücreleri yeniler. Böylece risk altında bulunan hücrelerin hastalanması önlenir. Özellikle cilt hastalıklarından, egzama, sedef gibi rahatsızlıklara karşı kalkan görevi görür.

Kış aylarının soğuk olması cildin çabuk yıpranmasına neden olmaktadır. Cildi nemlendirmek için kullanılan kozmetik ürünleri, nemlendiriciler sadece saatlik çözümlerdir. Yani kısa sürelidir. Ancak kalıcı çözüm için balık yemek uzmanlarca kabul edilmektedir.

Balığın cilde fayda sağlaması için yağlı balıkların tercih edilmesi gerekir. Mesela levrek, somon, tuna, uskumru, kefal gibi soğuk suda yaşayan balıklar en ideal olanlardır. Balığın omega 3 yani yağ asidini kurutmadan veya başka yağlar ile karıştırmadan tüketebilmek için pişirme yöntemi önem kazanır. En ideal olanı haşlama usulüdür.

Çocukluktan gençlik safhasına geçerken bu süreçte ciltte özellikle sivilce problemi yaygın görülmektedir. Balık yiyerek sivilcelerden kurtulmak mümkündür.

Yaz aylarında aşırı güneş ışınları ciltte leke, yanık, kuruluk, çil gibi sorunların oluşmasına neden olmaktadır. Cildin yenilenmesi, ışınlara karşı koruyucu tabaka için önemlidir.

Özellikle de kadınların dış görünüşüne, cildine özen göstererek bakımlı olmak adına çeşitli cilt bakım ürünleri uygulamaktadır. Ama Ankara balık restoranlarını tercih ederek bedeninizin hem iç sistemini hem dış sistemini hem de koruyucu tabaka yani cildi korumak aynı anda mümkündür. Menüden seçeceğiniz damak tadınıza hitap eden balık yemekleri damaklarda da unutulmaz tatlar bırakmaktadır. Sosyal medya gurmeleri bu konuda yanılmadıklarını bir kez daha kanıtlamış oldu.