BALIĞIN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIĞIN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balığı mevsimine göre sunarak en taze halini yeme imkanını sunuyor. Böylece hem görüntüsü göze hitap ediyor hem de tadından tazeliğini belli ediyor. Ancak balık tezgahlarında yerini alan balıkların tazeliği bazen şüphe uyandırıyor. Balığın taze olduğunu anlamak çoğu zaman profesyonellik veya balıktan iyi anlayanlar için geçerli olsa da farklı yollarda yok değildir. Öyleyse balığın taze olduğu nasıl anlaşılır? Sorusunda küçük detaylar ile açıklık getirelim:

  • Balık eğer taze ise gözleri de canlıdır ve parlaktır. Aynı zamanda gözünün yapısı dışa doğru kavislidir. Bayat balıkta gözlerindeki renk solmuştur.
  • Balıklardaki deri, pullar canlı ve parlaktır. Taze olmayan balıklarda dökülmeler, renkte solma gibi belirtiler oluşur.
  • Balıktaki belli bölgeler ile tazeliğini anlamak için kesin olmamakla beraber balığın etine dokununca içeri doğru çukur oluşup geri düzelmiyorsa o balık taze değildir.
  • Solungaç renkleri de tazelik konusunda dikkat edilmesi gereken yerlerdir. Özellikle rengi canlı ve renkli ise o balık tazedir.
  • Taze balığın derisi gergin eti sıkıdır. Dolayısı ile balığı alıp kaldırdığınızda kuyruğu kendini aşağı doğru salmaması gerekir. Bu durumda balığın bayat olma ihtimali olabilir.
  • Balıkların pulları yer yer dökülmemiş olması gerekir. Çünkü bayat balıkların eti yumuşayarak pulları dökülür.
  • Balık bayatsa kokar. Balığın kendine ait kokusunun dışında ağır bir koku alınıyorsa o balık tazeliğini kaybetmiştir.
  • Dondurulmuş balık çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerekir. Böylece balık bayatlayarak uzun süre dondurucuda tutulmamalıdır.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Ankara balık restoranlarının şefleri balıkları alırken tazeliğini anlamak için bu basit yöntemler ile önlemler almanın yanı sıra profesyonelleşmiş personelde iş başındadır. Ankara'da balık yemek bir hayal değildir. En taze balığı yemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ayağınıza kadar gelen derya kuzuları, sizin istediğiniz işlemlerden geçerek enfes sofralarda yerini almaktadır.

Ankara balık restoranları gerek mutfak bölümü gerekse salon kısmı gerekli makamlar tarafından denetlenmektedir. Böylece gıda zehirlenmeleri vb. sorunların ortadan kaldırılması sağlanmaktadır. Aynı zamanda hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı da kontrol edilir. Halka açık bu yerler her gün binlerce insana hizmet vermektedir. Böyle olunca hijyen akla gelen ilk şüphe konusudur. Dolayısı ile yeterli denetimler ve kuralların uygulanması hijyenik ve temiz ortamlarda misafirlerin ağırlanması sağlanmaktadır.

Ankara balık restoranları sadece mutfak ve salon bölümünden ibaret değildir. Bahar ayları için temiz hava ve ferah ortam için bahçesinin kapılarını da müşterilere açmaktadır. Bahçesine masa ve sandalyeler koyarak Ankara balık restoranlarının alanı genişletilmektedir. Böylece temiz hava iştahınızı açacaktır. Balık menüsü de iştahınızı kabartarak yemek için sabırsızlanmaya başlarsınız. Ankara balık restoranlarında ayıracağınız iki günlük süre yeterli olacaktır. İster öğlen ister akşama doğru ister akşam vakitlerinde uğrayarak ailenizle balık keyfi yapabilirsiniz.