BALIĞIN YAPIŞMAMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIĞIN YAPIŞMAMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Eğer güzel bir balık sofrası hazırlamak istiyorsanız balığı pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunların en başında balığın yapışmaması ve tek parça halinde servisinin yapılmasıdır.

Tavuk ve sığır etinde genellikle kolaylıkla tek parça halinde servis yapılabilirken balık pişirildiğinde balığın yapışması biraz daha kolay olmaktadır. Çünkü balığın eti çok daha yumuşak ve dokuları çok daha seyrek olduğundan dolayı pişirme sırasında yapışabilmektedir ancak uygulayacağınız çok küçük yöntemlerle balığınızı yapıştırmadan pişirebilirsiniz.

Tavada Balık, Yapıştırmadan Nasıl Pişirilir?


Eğer balık tava yapmak istiyorsanız yapışmaması için dikkat etmeniz gereken ilk şey tava tercihiniz olacaktır. Mümkünse teflon gibi yapıştırmayacak zeminli bir tava tercih etmeye çalışın. Ancak hangi tavayı kullanırsanız kullanın dikkat edilmesi gereken ilk nokta tavanın iyice ısıtılmasıdır. Burada hassasiyet gösterilmesi gereken nokta yağ koymadan önce tavayı ateşe yerleştirmek ve ısıtmaktır.

İyice ısıtılmış olan tavanın içerisine gerektiği miktarda yağ koyun. Az miktarda bile yağ koymuş olsanız tavanın her tarafına homojen bir şekilde yayılmasını sağlayın. Ayrıca yerleştirmiş olduğunuz yağı çok küçük balık parçalarını koyarak kızıp kızmadığını kontrol edin. Tamamen kızmış olan yağın içerisine balığınızı yerleştirdikten sonra gerekirse harareti düşünebilirsiniz. Bu şekilde balık pişirdiğinizde kesinlikle yapışmayacaktır.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Fırında Balık Nasıl Pişirilir?


Eğer balığı fırında yapıştırmadan pişirmek istiyorsanız yapmanız gereken uygulamalar oldukça basittir. Bunlardan birincisi fırın tepsisi veya borcama balığınızı yerleştirecekseniz öncelikli olarak tepsinin yağlanmasıdır. Fırça yardımı ile yağı her tarafa yayın. Bu şekilde bağınızı yerleştirdiğinizde balığınız yapışmayacaktır.

Ayrıca Fırında balık için balığı yerleştirmeden önce balığınızı marine ederseniz özellikle zeytinyağıyla marinasyon işlemi yaparsanız balık zaten yağlanacağından dolayı yapışmayacaktır.

Fırın tepsiniz metal ise yapışma ihtimali oldukça yüksektir. Bu gibi durumlarda yanmaz kâğıt kullanabilirsiniz. Fırın tepsisine yerleştireceğiniz yanmaz kâğıdı yağlayıp balığınızı koyduğunuzda hem daha lezzetli pişmekte hem de tek parça halinde servis imkânı bulunmaktadır. Ayrıca yağmaz kâğıdın içerisine levrek, çipura, lüfer, çinekop gibi balıkları yerleştirip pişirdiğinizde zaten yapışma probleminiz ortadan kalkmış olacaktır.

Balık Izgara Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Balık tava ve fırından ziyade ızgara yaparken yapışmaktadır. Oldukça yumuşak dokusu olan balık yapıştığında görünümünü kaybetmekte göze hoş gelmeyen bir yapıya bürünmektedir. Eğer balığınızı tek parça halinde ızgara yapmak istiyorsanız öncelikli olarak iyi bir ızgara tercih etmelisiniz. Özellikle levrek, çipura, lüfer, somon gibi iri balıkları geniş aralıklı olan ızgaralarda pişirmeye çalışın.

Ayrıca Izgaranız iyice ısınmadan balığı kesinlikle dizmeyin. Izgara teli ile ateş arasında en az 10-15 santimetrelik bir mesafe bulunmalıdır. Bu şekilde iyice kızdırılmış olan Izgaranın üstüne balığı koymadan önce tereyağı gezdirebilirseniz hem balığın yapışmasını önlersiniz hem de güzel bir koku elde edersiniz.

Ayrıca ızgara balık yapmak istiyorsanız bir buçuk veya iki saat öncesinde balığınızı marine edin. Zeytinyağı ile beraber marine edilmiş olan balık daha yağlı olacağından dolayı ızgarayı dizildiğinde yapışmayacaktır. Ayrıca aroması bakımından da çok daha lezzetli olacaktır