BALIĞIN ZARARLI OLABİLECEĞİ DURUMLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIĞIN ZARARLI OLABİLECEĞİ DURUMLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balığın bin bir çeşidi ile sofraları süslemeyi ve karınları doyuran tarifler ile müşterilerini ağırlamaktadır. Balık her zaman uzman araştırmalarına konu olmuş ve her geçen gün yeni bir özelliği keşfedilmektedir.

Balığın faydaları herkesçe bilinmektedir. Ancak balığın zararlı olabileceği durumlar hiç aklınıza geldi mi? Balığın sağlıklı bir besin maddesi olması ancak bilinçsiz tüketim veya bilinçsiz pişirme teknikleri sonrasında verimi düşmektedir. Beslenme ve diyet uzmanları balığın zararlı olabileceği durumları şu şekilde anlatmaktadır: balık tüketirken yanında eşlik eden yeşilliklere de dikkat etmek gerekir. Son zamanlar da balık ve rokanın birlikte tüketilmemesi gerektiği vurgulanmaktadır. Sebebi; roka, demiri fazla içeren bir yeşillik çeşididir. Balık ile tüketildiğinde vücudun besin değerlerini absorbe etmesini yavaşlatmaktadır. Yani kalsiyum gibi önemli değerler vücutta yeterince karşılanamıyor. İlerisi için kemiklerde kırılmamalar, ağrılara neden olmaktadır.

Sıradan bir etten farkının olması için uzun süreli pişirmemek gerekir. Çünkü uzun süre ateşe, sıcağa, ısıya maruz kalan balık etinin protein değerleri ölmeye başlar. Aynı zamanda balık etinin yanması ve kuruması da oluşabilecek kötü sonuçlardandır. Dolayısı ile fazla ısıya ya da doğrudan ısıya bırakmamak gerekir.

Balığın kendine özgü dokusu, lezzet çeşitliliği, sindirim özelliği, balığı ısıtma, balığı soğutma özellikleri vardır. Bu yüzden yerken veya pişirme esnasında balığa hak ettiği değeri vermek gerekir. Balığın zararlı olabileceği durumlar arasında kullanılan malzemelerin içerikleridir. Yani kremalı, soya, şekerli içeriği olan soslardan kaçınmak gerekir. Hem balığın lezzetini korumak hem de sağlığınızı korumak adına dikkat etmelisiniz.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Şık olmak için kıyafet kombinlerinde renk uyumu, model uyumunu yakalamaya çalışan modacılar gibi Mutfakta da şeflerde balık ile yakışan lezzetleri belirlemektedir. Amaç balıktan en yüksek etkiyi elde edebilmektir. Balığın zararlı olabileceği durumlardan biri de balığın yanında veya sonrasında süt, süt ürünleri veya susam içerikli besinler yenmemesi gerektiğidir. Aksi takdirde sindirme riski meydana gelir.

İnsanların çevre bilincinin yetersiz olması denizlerin hızla kirlenmesine neden olmaktadır. Balığın derisindeki vitaminlerin ağır maddelere dönüşerek balığın zararlı olabileceği durumların en tehlikelisine sebep olmaktadır.

Ankara balık restoranları şefleri balık yemeklerini hazırlarken gıda bilinci ile hareket ederek balığın zararlı olabileceği durumları minimum seviyeye indirgemektedir. Ayrı ayrı tüketilmesi gereken besinler balık ile tüketilmesi sonucunda sindirememe, protein emiliminin yetersiz kalması, sindirimde rahatsızlık gibi sorunları da beraberinde getirecektir. Ankara balık restoranları şefleri balık konusunda eğitimli, deneyimli ve lezzetli tarifleri ile balık yemeklerinin oluşturulmasından öteye giderek gıda bilincinde ve lezzetli balık menüleri hazırlamaktadır. Bu durumda damak tadının kabul ettiği lezzetler sindirim sisteminde de rahatlık sağlayacaktır. Böylece sıradan restoranların balıktan elde edemediği %100 verimi Ankara balık restoranlarında elde etmek profesyonelliğin ve deneyimin sonucudur.