BALIK HAKKINDA TÜM GERÇEKLER -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK HAKKINDA TÜM GERÇEKLER -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, besin gıdalarından en lezzetli çeşit olan balık ile mutfak kültürünü genişletmeye devam ediyor. Ülkemizde balık tüketimi sadece deniz kenarlarına ait şehirlerin özellikleri ile kısıtlanmıştır. Dolayısı ile balık tüketimi Türkiye genelinde sınırlı miktardadır. Ancak balık hakkında tüm gerçekleri ortaya çıkaran bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Şimdi balık hakkında tüm gerçekleri değerli okuyucularımız ile paylaşalım:

  • Sağlıklı bir ömrün sürdürülmesi beslenme alışkanlıklarına bağlığıdır. Bu sebeple beslenme alışkanlıkları arasında balığa yer vermek gerektiği ortaya çıkmıştır. Uzun yılların sırrı balık tüketmekten geçer.
  • Türkler tarih sahnesine çıktığı günlerden günümüze kadar su kenarlarına yerleşmişlerdir. Böylece akarsu ve göl kıyılarında yaşayıp, avlanma ile yaşamlarını sürdüren atalarımız su ürünlerini de tüketmişlerdir. Savaşçı kimliklerini kaybetmemek için Güçlü ve çevik yapılarını korumak için bol balık tüketen atalarımız balığın bol proteinli yapısı ile korumuşlardır.
  • Uzmanlar deniz balığının tüketilmesini tavsiye etmektedir. Çünkü yapay olarak yetiştirilen balıkların besin değerlerince daha düşük olduğu tespit edilmiştir.
  • Balığın sağlığa faydalarını duymayan kalmamıştır. Öyleyse her gün balık yiyelim diye düşünenler için de uzmanlar öneride bulunmuştur. Eskiden atalarımızın beslenme alışkanlığı günümüz denizlerinde pek mümkün değildir. Çünkü denizlerin kirlenmesi balıkların yaşam alanlarının, beslenme kalitesini düşürerek faydasını azaltmıştır. Her gün balık yemek yerine haftanın belirli gününde balık yemek daha yararlı olacaktır.
  • Büyük balıkları tercih edenler daha lezzetli olduğu görüşündedir. Mesela köpek balığı, kılıç balığı gibi. Bu balıkların görünen kısmı etinin lezzetli olmasıdır. Ancak görünmeyen kısım büyük balıklar küçük balıkları yiyerek yaşamlarını sürdürür. Dolayısı ile daha fazla miktarda cıva içerdiğidir.
  • Çok miktarda veya bütün öğünlerde balık yemek de uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
  • Hamilelerin ve bebeklerin günümüzün çevre koşulları düşünülerek balık tüketimini sınırlı tutmaları gerekmektedir.
Ankara balık restoranları, unutulan balık kültürünü yeniden hatırlatmak, toplumu oluşturan bireylerin daha sağlıklı ve daha mutlu olmalarını sağlamak için balık yemeğe teşvik etmektedir. Ayrıca Ankara mutfağını genişletmek için balık yemekleri ile Ankara balık restoranları önemli ve lezzetli tarifleri sunmaktadır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Çeşitli balıkların yaşadığı denizler ile çevrili olan ülkemizde balık oldukça ucuzdur. Böylece balık lüks bir yemekten ziyade her bütçenin rahatça satın almasına olanak tanımaktadır. Balığın hem faydalı olması hem de ucuz olması yeterince ilgiyi üzerine çekememiştir. Kırmızı et lezzetli olduğu kadar insan sağlığına olan tehlikeleri de uzun yıllar konuşulmaktadır. Ancak yukarıdaki balık hakkında tüm gerçekler bilgilerin dikkate alınması ile balığın dezavantajları da avantaja dönüştürülebilmektedir. Ayrıca Ankara balık restoranları, Ankara gibi denizden uzakta olan şehirler için balığa olan ilgiyi de artırmaya çalışmaktadır. Uzun yıllar sağlıklı yaşamak için küçük büyük herkesin balığı tatmasını sağlamaktadır. Ankara balık restoranları mekanlarının sayısının artması bu amaca hizmet etmektedir.