BALIK İLE BİRLİKTE TÜKETİLEBİLECEK YOĞURTLU MEZE ÇEŞİTLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK İLE BİRLİKTE TÜKETİLEBİLECEK YOĞURTLU MEZE ÇEŞİTLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ülkemizin denizlerinin bolluğu ile meşhur balık ve çeşitlerini Ankara manzaralı mekanlarda, dost muhabbetleri ve müzik ile beraber yemek Ankara balık restoranlarının adetidir. Bu mekanlar denildiğinde akla balığın yanı sıra balık ile birlikte tüketilebilecek yoğurtlu meze çeşitleri de gelmektedir. Ankara'da yapacağınız gezinti sonrasında şehrin en güzel ve lezzetli balıklarını bu mekanlarda bulabilirsiniz. Mezelerinin tadına bakmamakta olmaz. Günün her saatinde bu mekanlarda lezzet testi yapabilirsiniz. Haşlama, fümeleme, ızgara ile pişirilen balıkların ve yoğurt ile hazırlanan envaı çeşit mezeler de karar vermekte zorlanacaksınız.

Hafta sonları veya iş çıkışında yapacağınız yemek programınızda mekân seçiminizi Ankara balık restoranlarından yana yapmalısınız. Eğer özel gün kutlaması için seçiminizi Ankara balık restoranlarından yana yapıyorsanız önceden rezervasyon ile yerinizi ayırtmanız gerekir. Ankara balık restoranları her mevsim müşteriler ile dolup taşmaktadır.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Ankara balık restoranları iç bölgelerimiz için balık kültürünü yeniden canlandırıyor. Ankara balık restoranlarından caddeye, sokaklara yayılan enfes kokuların rehberliğinde yoğurtlu mezeler ile donatılmış sofralar sizi beklemektedir. Damak lezzetinize hitap eden balığı seçip, mutfakta titizlik ile hazırlanıp büyük nezaket ile sunulacaktır. Balık, meze ve manzara ile keyifli yemek özlenen değerler arasındadır.

Balık ile birlikte tüketilebilecek yoğurtlu meze çeşitleri şunlardır:

  • Haydari: yoğurt, sarımsak, dereotu ve zeytinyağı ile hazırlanır.
  • Tarator: kıyılmış ekmek parçaları, yoğurt, ceviz, sarımsak, limon suyu ile hazırlanmaktadır.
  • Köpoğlu mancası: sebze kızartmasının üstüne yoğurt sosu ile süslenip servis edilmesidir. Biber, patlıcan, patates, kabak gibi sebzeler kızartılır.
  • Nuraniye: rende kabak, taze soğan pişirilip pirinç, biber, tuz beraber pişirilip servis ederken sarımsaklı yoğurt ile sunulur.
  • Biberli yoğurt salatası: kırmızı biberi közleyip dilimleyip yoğurt ile buluşturma işlemidir.
  • Çerkez tavuğu: ceviz, kıyılmış ekmek, tavuk göğsü parçaları, sarımsağı püre yapıp yoğurt gezdirip zeytinyağı tamamlanan mezedir.
  • Yoğurtlu semizotu: yoğurt, semizotu yaprakları, tuz, sarımsağın uyumlu harmanıdır.
  • Babagannuş mezesi: patlıcan, limon suyu, tahin, yoğurt, sarımsak, tuz ile hazırlanır.
Yukardaki mezelerin ortak özelliği yoğurt ile hazırlanmasıdır. Ayrıca balığa eşlik eden lezzetli mezelerdir. Yoğurt ve balık gibi farklı lezzetlerin aynı anda tüketilmemesi gerektiği inanışı yaygındır. Burada bir yanlışı düzeltmek gerekir. Bu durum yalnızca bayat balık için geçerlidir. Ankara balık restoranları menüsünde yer alan balıklar tazedir. Dolayısı ile balığın yanında yoğurtlu meze tüketmek tehlikeli değil aksine çok lezzetlidir. Bu mezeler asla balıksız düşünülemez.

Balığın yanına sunulan farklı tatlardaki yoğurtlu mezeler masanın zenginliğini de artırmaktadır. Türk mutfağında birçok mezeye rastlamak mümkündür. Ancak balığın kendine özgü lezzetini ikinci planda bırakmamak ve lezzeti zirveye taşıyan mezeler balığa özel olmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz meze çeşitleri balık ile yenilen en lezzetli çeşitlerdir. Ayrıca porsiyonlarda tadımlık değil dolu olarak konulmaktadır.