BALIK İLE YENİLEN DENİZ ÜRÜNLERİ MEZELERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK İLE YENİLEN DENİZ ÜRÜNLERİ MEZELERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, Ankara da balık yemek için yeni bir kültür oluşturmaktadır. Sadece balı yemeği değil balık ile yenilen deniz ürünleri mezeleri ile masada eşsiz lezzetleri sıralamak mümkündür. Size düşen ise Ankara'da balık yemenin tadını çıkarmaktır. Balık denildiği zaman sadece ana yemek düşünülse de deniz ürünleri ile lezzetli mezeler de hazırlanarak çeşitli ara sıcaklarda oluşturulmaktadır.

Balık ile yenilen deniz ürünleri mezelerinden en çok ilgi gören tarifler şunlardır:

  • Karides tava: büyük boy karidesler tava için daha uygundur. Maydanoz, soya sosu, zeytinyağı, kırmızı dolma biberi, limon ile renkli bir yemek tarifidir. Renkli olmasının yanı sıra yiyenlerin de memnun kalması lezzetli olduğunun kanıtıdır. Tuz eklememek bu tarifin püf noktasıdır. Soya sosu yemek içerisinde tuz ihtiyacını karşılamaktadır.
  • Kalamar ızgara: ızgarada pişen etlerin tadı bir başka oluyor. Deniz ürünlerinden kalamar ızgara da pişirilerek harika bir lezzete dönüşmektedir. Kalamar, limon suyu, karabiber, sarımsak, zeytinyağı, tuz gibi temel malzemeler ile lezzetli bir meze hazırlanabilir. Yanında sevilen sebze ve yeşillikler süsleme amaçlı
  • Ahtapot söğüş: ahtapotu bir de böyle deneyin. Dereotu, maydanoz, pul biber ve ahtapot ile lezzetli bir meze tarifidir. Süslemek için dilimlenmiş zeytin kullanılabilir.
  • Acılı karides: karidesi acılı hiç denediniz mi? Bu tarif ile ilki deneyimleyebilirsiniz. Tereyağı, tuz, zeytinyağı, sarımsak, kırmızı acı biber, orta büyüklükte karides ile sınırlı malzeme ile hazırlanmaktadır. Oldukça sade içerikli olması lezzetini güçlendirmektedir.
  • Ahtapot mücver: klasikleşmiş, sıradan mücver tarifi ahtapot ile yeni bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Un, maydanoz, yumurta karabiber ve ahtapot ile hazırlanan karışımı yağda kızartarak sunulmaktadır.
  • Kalamar dolma: domates, biber, küçük kalamar, tuz, sarımsak, karides, kaşar peyniri ile hazırlanır. Malzemeleri temizlenen kalamara doldurarak farklı bir meze oluşturulabilir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Yukarıdaki tarifler deniz ürünleri ile hazırlanmaktadır. Denizin nimetleri sadece balık olarak düşünülmemelidir aynı zamanda deniz ürünleri ile de farklı ve zengin tarifler hazırlanabilir.

Ankara balık restoranları şefleri, balık ile yenilen deniz ürünleri mezelerinin en tercih edilenlerini sıralayarak püf noktaları ile tarifleri açıkladı. Böylece Ankara balık restoranlarının menülerinin sadece balık ile sınırlı olmadığı deniz ürünleri mezeleri ile menü genişletilmiştir. Balık ile yenilen deniz ürünleri mezeleri ile meze çeşitleri sınırlı tutulmamalıdır. Bundan başka mekanlara özgü spesiyaller de mevcuttur. Çeşitli yeşillikler, sebzeler mezeye konu olmaktadır.

Balık ile yenilen deniz ürünleri mezeleri çeşitleri ile lezzetli mezeleri tadarak, yedikçe yenilerini sipariş vereceksiniz. Ankara balık restoranlarında mezeleri say say bitiremeyiz. Yaz aylarında sebzenin ve yeşilliğin bol olduğu sıcak aylarda yeni mezeleri menüde görmek sizleri şaşırtacaktır. Bol bol malzeme ile hazırlanan siparişe göre taze hazırlanır. Böylece yemekler damaklarda unutulmaz tatlar bırakacaktır.