BALIK PİŞİRİRKEN KOKU NASIL ÖNLENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK PİŞİRİRKEN KOKU NASIL ÖNLENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Besleyiciliğiyle, vücut için faydalı olan Omega yağ gurubuyla, vitamin ve mineral takviyesiyle balık enfes bir yiyecek olarak her zaman sofralarımızın başköşesinde bulunmaktadır. Ülkemizin dört bir yanında farklı balıklar avlanıp tüketilmeye devam edilirken Ankara balık restoranları çok geniş bir menüyle müşterilere hitap ediyor.

Her ne kadar restoranda menü oldukça geniş tutulsa da pek çok kişi evinde balık pişirmeyi tercih ettiğinde en büyük problemi koku oluyor. Balığın kokusunun giderilebilmesi için yapılabilecek olan birkaç pratik yöntem var. Aşağıda sayacak olduğumuz uygulamalara dikkat ederseniz evde gönlünüzce balık pişirebilir ve balığınızı tükettikten sonra mis gibi kokan bir evde kahvenizi ve çayınızı gönül rahatlığıyla yudumlayabilirsiniz.

Balığın Kokmaması İçin Pişirmeden Önce Yapılacaklar


Eğer evde balık pişirmeyi kafaya koymuşsanız öncelikli olarak mutfak camını ve mümkünse balkonun kapısını açmalısınız. Böylece balık pişerken içerde oluşacak olan koku dışarıya çıkacaktır. Ayrıca varsa aspiratörü mutlaka kullanmaya çalışın. Bu sayede balığınızı pişerken koku direkt olarak aspiratörden çıkacak, kalanı ise cam ve balkondan çıkacağı için içerisi kötü bir şekilde kokmayacaktır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Balık Pişirirken Neler Yapmalı?


Eğer balığı pişirirken kokunun oluşmasını ya da daha az bir şekilde evin kokmasını istiyorsanız en pratik uygulamalardan birisi tavada kızgın olan yağın içerisine birkaç dilim limon koymaktır. Koyacak olduğunuz limonlar hem güzel bir koku verecek hem de balığın kokusunu perdeleyecektir.

Farklı bir alternatif olarak da ocağın en küçük gözüne limon kabuklarını yerleştirdiğinizde ve kısık ateşte balığınızı pişirirken balığın kokusuyla beraber limonun kokusu bir araya gelecek hem güzel bir aroma oluşacak hem de balığın kötü kokusu geri plana itilmiş olacaktır.

Eğer balık tava yapmayı düşünüyorsanız ve kötü kokudan rahatsızsanız pişirilen tavanın içerisine çok az miktarda maydanoz atabilirsiniz. Böylece maydanoz balığın kokusunu emeceğinden dolayı güzel bir koku ortaya çıkacaktır.

Eğer evde ızgara yapmayı düşünüyorsanız ve balık kokusunun yayılmasını önlemek istiyorsanız defneyaprağından faydalanabilirsiniz. Yapacak olduğunuz balığın arasına defneyaprağı yerleştirdiğinizde balığınızın çok daha az koktuğunu görebilirsiniz.

Pratik yöntemlerden bir diğeri ise küçük bir kabın içerisine su koyup yarım çay bardağı da sirke koymak ve balık pişirme işlemi sırasında bu karışımı kaynatmaktır. Ayrıca aynı şekilde küçük bir cezvenin içerisinde toz şeker eritip karamelize ederseniz balığın kokusu perdelenmiş olacaktır.

Balık Pişirilen Tava ve Tabak Nasıl Yıkanmalıdır?


Balık kokusu ile ilgili pişirirken yukarıdaki tedbirleri alabilirsiniz. Ancak balık piştikten sonra ortaya çıkacak olan bulaşık özellikle tava ve tabaklar da kötü kokacaktır. Eğer bu kokuyu gidermek istiyorsanız kahve telvesinden faydalanabilirsiniz. Çünkü kahve telvesi çok kolay bir şekilde tavadan ve tabaktan balığın kokusunu çıkartmaya yetecektir.

Ayrıca balığı pişirdikten sonra tavayı bekletmeden içerisine su koyup kaynatırsanız kokusu çok daha kolay bir şekilde çıkacaktır.

Ellerinizdeki kokuyu çıkartmak ise daha zor olacaktır. Özellikle hamsi gibi balıkları temizlemişseniz elinizi yıkamak için limon kullanabilirsiniz. Yarım limonu iyice sıkıp elinizi ovuşturup bir süre bekletip duruladığınızda elinizin çok hoş bir şekilde koktuğunu göreceksiniz.

Balık kokusu inatçıdır ve uğraşamam diyorsanız Ankara balık restoranları için randevu alıp bu dertten kurtulabilirsiniz.