BALIK SAĞLIKTIR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK SAĞLIKTIR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları menüsünde geniş yer verdiği deniz mahsulleri ve balık çeşitleri ile sağlıklı beslenmede katkı sağlamaktadır. Balığın sağlığa katkı sağladığı gibi sağlığın ta kendisidir. Çünkü balık içerdiği proteinler ile yumurta, süt, et gibi balık da protein deposudur. Dolayısı ile vücut bu proteinlere ihtiyaç duyar ve tüketilen balık ile bu ihtiyaç karşılanmış olur.

Balık etinde birçok vitamin bulunur. Mesela a, d, e, k, b1, b2, b6, b12 gibi. Kısacası yaklaşık 14 vitamin değerine ihtiyaç duyan insanlar, farklı balık çeşitleri ile balıklardan temin edebilmektedir. Farklı boyutlardaki balıkların etinde bulunan bu mineraller insanların kolayca karşılamasını sağlar. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesini, gelişimini ve sağlamlığını artırır. Kanın akışkanlığını veya pıhtılaşmasını sağlar. Vitaminlerin yanı sıra mineral bakımından da zengindir. Kısacası balık sağlıktır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Balık insanlar için eski bir tüketim maddesi olmasına rağmen ilk günkü gibi sağlığa katkıları büyüktür. Hayvancılığın gelişiminden önce su kenarlarında balık avlamak oldukça basit bir yöntemdi. Hem de etinin yumuşak olması pişirmede ve yemede kolaylık sağlardı. Böylece insanların balığa ilgisi o dönemlerde de büyüktü.

Ankara balık restoranları unutulmaya yüz tutmuş bu alışkanlığı yeniden kazandırmayı amaçlamaktadır. Eskiden olduğu gibi insanların balığa olan ilgisini artırmak, bilinçlendirmek için menülerini balık ve çeşitli deniz ürünlerine yer vermiştir.

Balık sadece besin maddesi olmamıştır. Sosyal açıdan balığın yeri ayrıdır. Mesela insanlar toplumda diğer insanlara karşı kendini ispatlayıcı bir unsur olarak görmüştür. Büyük balığı yakalamak, o toplumda kabul görmek için yeterli bir sebep olmuştur. Halk arasında kullanılan atasözlerinde balığa da yer verilmiştir. Büyük balık küçük balığı yutar ifadesi yüzyıllar boyunca söylenmiştir ve söylenmeye devam etmektedir. Yani balık ve insanların var oluşu birbiri ile bağlantılıdır ve ayrı düşünülemez. Balık kültürlerin yemek geleneğini, sosyolojik açıdan ve toplumda kullanılan ifadeler ile iç içe geçmiştir. Ankara balık restoranları, insanlara ilham olmuş balığa hak ettiği değeri vermektedir.

Balık sağlıktır, lezzetlidir. Çoğu insan lezzetini bilmediği gibi sağlığa etkilerini de bilmemektedir. Balığın bu kadar işlevsel olması denizin nimetinin olduğunu kanıtlar niteliktedir. Yağlandığı ayda tüketilen balık sağlıktır. Mevsimine uygun tüketildiğinde mineralleri dolu doludur. Aynı zamanda eti daha da lezzetlenir. Üç tarafı denizler ile çevrili olan ülkemiz, balık konusunda oldukça şanslı ülkeler arasındadır. Ankara balık restoranları aracılığı ile işlenerek masaya sunulan balık ve deniz ürünlerini size düşen afiyetle yemektir. Ayrıca kimi mekanların manzarası Ankara'ya kimilerinin manzarası doğa ile iç içedir. Toplumu oluşturan bireylerin sağlıklı olması için balığa ayrılan tüketim miktarının artırılması gerekmektedir. Son yıllarda dünyada görülen ciddi sağlık sorunlarının başında beslenme gelir. Ankara balık restoranları dünya da yayılan sağlık sorunlarını balık tüketerek mücadele etmektedir.