BALIK SOFRASI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK SOFRASI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, verdiğiniz siparişler ile en lezzetli sofrayı kısa süre de hazırlamaktadır. Çünkü balık sofrası en doğru şekilde hazırlanmaktadır. Ancak evde balık sofrası hazırlarken lezzetleri uydurmak için büyük bir çaba harcarsınız. Belki doğru bildikleriniz eksik veya yeterli olmayabilir. Dolayısı ile balık sofrası hazırlamanın püf noktalarını öğrenerek eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Soğuk, kış aylarında balık eti lezzetlenmeye başlar. Buna bağlı olarak artık adım adım balık sofralara girmeye başlar. Balık tek yenmez yanına çeşit ister. Salatası, mezesi derken binlerce tarif karşınıza çıkar. Ancak pişirdiğiniz balığa, balık sofrasına en uyumlu olacak lezzetleri belirlemede zorlanabilirsiniz.

Balık sofrasındaki yemek çeşitlerini hazırlarken nereden başlayacağını da bilmek gerekir. Mesela balığı sıcak ve taze yemek için balığı en son işleme almak gerekir. Salata ve meze önden hazırlanması gerekir. Ayrıca mezelerin ve salataların lezzetlenmesi için yemek zamanına kadar buzdolabında dinlendirmeye bırakılması gerekir. Buna bağlı olarak mezeler ile işe başlayın.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


  • Lezzeti uyumlu mezeleri tercih edin.
  • Salatayı bol sebze ve yeşillikten hazırlayın.
  • Taze balığın yanına yoğurtlu mezelere yer verilebilir.
  • Yemekten sonra mutlaka tatlı hazır olmalıdır.
Yukarıdaki adımlar balık sofrası hazırlamanın püf noktalarından bazılarıdır. Ayrıca sofranın şıklığı da yemek kadar önemlidir. Sofra göze hitap etmelidir. Büyük balıklar, sofrada geniş yer kaplar. Yerini alan balıklardan sonra tabak, bardak, kaşık, bıçak, çatal yerleştirilir. Masa büyük, misafirde ağırlıyorsanız mezeleri tek tabak şeklinde sunmak yerine herkesin ulaşabileceği ayrı tabak, kaseler de sunulmalıdır.

Balık Sofrası Mezeleri

Haydari, Şakşuka, kırmızı köz biber kızartması, Ajvar, kalamar tava ve tarator sos, pastırmalı humus, zeytinyağlı fava. Bu listeyi uzatmak mümkündür. Çünkü Türkiye meze çeşitlerince zengindir. Gerek kendi kültürü gerekse dünya mutfaklarından da alıntılar yaparak tarifleri çeşitlendirmektedir.

Balık Menüsü Örnekleri

Dostlarınız ile birlikte keyifle yiyeceğiniz balık için özenli bir menü hazırlıkları olmazsa olmaz. İster akşam yemeği ister öğlen yemeği olarak sunacağınız balık menüsü:

Fırında çipura, gavurdağı salatası, roka salatası, tarator, fava, patlıcan ezmesi, patates kızartması, şehriye çorbası, bal kabağı tatlısı (tahin soslu).

Ankara balık restoranları, masanın şıklığı, tasarımların modern olması ile masa düzenine önem verilmektedir. Ayrıca mekanlarda bulunan tablolar, desenler deniz esintili, deniz teması ile balık menüsü ile uyum sağlamaktadır. Bardaklar, kaşık ve çatallar yerli yerindedir. Temiz ve pak olması hijyenik olduğunun kanıtıdır. Balıkları kolayca yiyebilmek için balık bıçağı da bulundurulmaktadır. Ayrıca balık sofrasını güzelleştirmek için çiçek düzenlemesi ile sofra renklendirilmekte ve ferahlık sağlamaktadır. Çiçekler masanın ortasında yer alarak herkese eşit uzaklıktadır. Yemeğe katılacak kişi sayısına göre masa ayarlanmaktadır. Böylece yemek esnasında rahat bir ortam oluşturulmaktadır. Ankara balık restoranlarında balık sofrası hazırlamanın püf noktaları ile detaylandırılmaktadır.