BALIK YEDİRMEK İÇİN 8 TAVSİYE -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK YEDİRMEK İÇİN 8 TAVSİYE -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık sevmeyenler için farklı yöntemler ile balığı sevdirmeye çalışmaktadır. Böylece insan vücudunun ihtiyaç duyduğu proteinlerin karşılanması sağlanır. Balık kültürümüz de uzun yıllar var olan bir çeşittir. Ancak denizlerden iç kesimlere gidildikçe balık tüketiminin azaldığı dolayısı ile balığı severek tüketen insanlara rastlamak neredeyse zordur. Kimi zaman bebekler kimi zaman çocuklar kimi zaman gençler balık yememektedir. Balık yedirmek için 10 tavsiye ile artık balıktan nefret etmeyecek daha severek yiyeceksiniz.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


  • Balık seçiminin gözden geçirin. Balıkların yaydığı koku balık yemeyenlerin ilk sebebidir. Dolayısı ile kokusu az olan tatlı su balıkları veya yüzey balıklarının tercih edilmesi gerekir. Bunun için çipura, levrek, alabalık, mezgit gibi balık çeşitlerinin kokusu yok denecek kadar azdır. Balığın çeşidine göre etin lezzeti de değişmektedir. Dolayısı ile balık seçimi de önemlidir.
  • Pişirme yöntemini dikkatli seçin. Balığın kendine özgü tadı pişirme yöntemi ile daha ağır olabileceği gibi daha da hafif olabilir. Bunun seçimi sizin elinizdedir. Kızartma yöntemi yağ çekeceğinden balığın tadını ağırlaştıracaktır. Izgara yöntemi balığın hafif olmasını sağlar.
  • Porsiyonları zenginleştirin. Bir tabakta sadece balık konulması balığın cazibe ya da tadının ilgi çekici olması için yeterli değildir. Tabağa ayrıca sebzeler veya soslar konularak balığın tadı hafifletilmeye çalışılır. Porsiyonda balık ile uyumlu tatların olması gerekir.
  • Balık yedirmek için bunun alışkanlığa dönüştürülmesi gerekir. Haftanın iki günü balık günü olarak özellikle ayarlanması gerekir. Ve o günün öğününde yeterli miktarda balık tüketilmesi gerekir. Böylece alışılagelmiş kırmızı et veya tavuk gibi lezzetler yerini yavaş yavaş balığa bırakır. Çoğu tükettiğimiz yemek çeşitleri alışkanlıklarımız sonucunda oluşur. Bu sebeple alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz gerekir.
  • Hiç balık sevmeyenler veya balık yemek eziyete dönüşenler için balığı tıka basa yedirmek yerine tadımlık, küçük porsiyonlar halinde sunulması daha doğru olur. Böylece tadını merak ederek yemek balığın lezzetini artıracaktır.
  • Balıkları sade sunmak yerine sevilen yemekler ile sunulması da balık yedirmek için etkili tavsiyelerdendir. Mesela balığı çorba olarak, burger olarak, makarna ile sunmak balığı sevdirecektir.
  • Balık yemeyenler için balık yemeği tamamen hayatlarından çıkarmaması gerekir. Yani pes etmemek gerekir. Belirli aralıklar ile hafif balıklar ile tattırılması sağlanarak balıktan uzaklaşmamak gerekir.
  • Balık bir zorunluluktan ziyade bir keyif olarak görülmeli ve içten gelerek yenmesi gerekir. Balık yedirmek için bir baskı uygulanmamalı veya zorlanmamalıdır. Sonuçta balık yemeğe karşı olumsuz bir tepki oluşur.
Ankara balık restoranlarında balık yemek hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Balık sevmeyenler veya balığa karşı ön yargıları olanların gerek sunum tarzları gerek balığın lezzetli hali ile karşılaşınca bütün olumsuz düşüncelerden kurtulacaksınız. Balığın lezzetini aldıkça Ankara balık restoranlarının vazgeçilmez müşterileri arasında yerinizi alacaksınız.