BALIKTAN SONRA NE YENMEMELİDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIKTAN SONRA NE YENMEMELİDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranlarında güzel bir yemeğin ardından mideyi biraz dinlendirmek gerekir. Çünkü balığın sindirimi gerçekleştirilmelidir. Çorbasından salatasına, balığından tatlısına derken epey çeşit sırası ile yenildikten sonra hem karınları doyurmakta hem damakları şenlendirmektedir. Balıktan sonra yenmemesi gerekenler ile mide dinlendirilir.

Genellikle alışkanlık halini alan beslenme alışkanlıklarımız modern tıp dünyasında inkâr edilmektedir. Dolayısı ile beslenme alışkanlıklarımızı mutlaka doktor kontrolünden geçirmek gerekir. Dünya da yaygınlaşan hızlı kilo alma veya besin zehirlenmeleri bu beslenme alışkanlıklarımızın en belirgin özelliğidir. Mesela çoğumuz balık ile ne iyi gider diye düşünürken balıktan sonra ne yenmemelidir diye bir soru akıllara gelmemiştir. Şimdi olduğu gibi önceki yazılarımızda da rasyonel bilgiler ile yeni bakış açısı sağlamaya çalıştık. Bu yazımızdan sonra balıktan sonra ne yenmemelidir? Sorusuna beslenme alışkanlıklarınıza daha eleştirel yaklaşarak dikkatle inceleyeceksiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Mesela meyve. Balıktan sonra ne yenmemelidir? Sorusuna ilk cevap meyvedir. Balığın ardından en az iki saat geçtikten sonra yenilebilir.

Roka balığın yanında veya sonra yenmemesi gerekenler içerisindedir. Çünkü balığın vücut tarafından emilimini azaltmaktadır.

Süt ve çeşitleri balıktan sonra ne yenmemelidir? Sorusunun en dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Çünkü uzmanlar tarafından süt tüketimi zararlı etkilerin oluşacağını söylemektedir. Dolayısı ile balıktan sonra en az sekiz saat kadar beklemek gerekir.

Dondurma için durum değişkenlik göstermektedir. Yani dondurmanın içeriğine göre farklılık oluşmaktadır. Şeker ve meyve suyundan hazırlanan dondurma balıktan sonra yenilebilir. Ancak dondurmanın ana malzemesi süt ise balıktan sonra yenmemelidir. Dondurma dolaptan çıktığı anda tüketilmelidir. Eritilip tekrar dondurulursa o zamanda tehlike oluşturmaktadır.

Burada önemli olan balığın tazeliğidir. Balık taze ise iki saat sonra istediğini tüketebilirsin.

Balık İle Bal Zehirler Mi?

Bal ile balık yüksek protein içerdikleri için ya aynı gün tüketilmemeli veya biri tüketildikten sonra biraz ara verildikten sonra diğeri tüketilmemelidir. Böylesine iki besin deposunun vücutta olumlu etkileri yüksek olduğundan zehirleme etkileri görülebilir.

Balıktan Yedikten Sonra Çikolata Yenir Mi?

Yenilen gıdaların aradan geçen süresi kadar tüketim miktarı da önemlidir. Balık sonrasında kan şekeri düşeceğinden tatlıya ihtiyaç vardır. Buna çikolata da dahildir. Ancak aşırı kaçmadan yeterli miktarda

Balıktan Sonra Hangi Tatlı Yenir?

Hafif tatlılar ile balık yemeğine son verilebilir. Sütlü olmaması, yoğun şerbetli olmaması, meyveli olmaması, soslu olmaması gibi hususlara dikkat ederek tatlı seçimi yapılabilir. Tatlının içerisinde çerez ve kuru yemişin olması midenizi rahatsız etmez. Böylece bu içerikli tatlılara yer verebilirsiniz.

Ankara balık restoranları menüsü ustaca hazırlanmıştır. Yani balık ile yenilecek tatlılar, balık ile beraber yenilecek mezeler derken doğru bir menü oluşturulmuştur. Bu mekanların ardından bilinçli tüketiciler olarak buzdolabını açıp da karşına geçmek yerine biraz ara vermek gerekir.