ÇİNEKOP NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ÇİNEKOP NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Bilhassa Ekim ayından sonra bollaşmaya başlayıp sonbaharda yağlanan çinekop oldukça lezzetli ve besleyici bir balıktır. Çinekop fiyat olarak diğer balıkların biraz üstünde olsa da lezzetiyle, görünümüyle ve kolay pişirilmesiyle tercih edilmektedir.

Sonbahar ayında Ankara balık restoranları tercihinde bulunduğunuzda mutlaka çinekop servis ettirin. Özellikle rakının yanında harika gitmekte olan çinekop en besleyici ve güzel balıklar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Bu muhteşem lezzeti kendiniz pişirmek istiyorsanız aşağıdaki anlatacaklarımıza da dikkat edin. Böylece birkaç dakika içerisinde hazırlayacağınız pratik çinekop tarifleri ile herkesi şaşırtabilirsiniz.

Muhteşem Bir Lezzet Çinekop Tava


Balıklar tava olarak pişirildiğinde genellikle biraz ağır bir tadı bünyesinde taşımaktadır. Ancak çinekop tava diğerlerinin haricinde oldukça lezzetli bir yapıya sahip olduğu için çokça tercih edilmektedir. Ayrıca güzel ve yumuşak bir et olduğundan dolayı çinekop tava en kolay pişen balıklar arasında da yer almaktadır.

Eğer çinekopun tavaya yapışmasını istemiyorsanız çinekopları yıkadıktan sonra mutlaka iyice suyunu süzmelisiniz. Daha sonra bolca mısır ununa bulmalısınız. Kaygan bir yüzeye sahip olduğundan dolayı mısır unu çok fazla tutmasa da pişirirken yapışmasını engelleyecektir. Ayrıca çinekop tava yapmayı düşünüyorsanız kafasını muhafaza etmeye çalışın bu şekilde görünüm açısından hoş bir sofra oluşturabilirsiniz.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Çinekop Buğulama


Oldukça yumuşak olan çinekop tıpkı mezgit gibi buğulama için en ideal olan balıkların başında gelmektedir. Çinekop buğulama hazırlamak da oldukça pratiktir. Temizlemiş olduğunuz çinekopları buğulama yaparken yine kafası ile birlikte tercih edebilirsiniz. Tencereye dizmiş olduğunuz için çinekopların üstüne domates, maydanoz, yeşil ve acı biber yerleştirin.

Çok az miktarda soğuk su ilave edin. Böylece daha kıvamlı bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca yarım saatlik pişme süresinin ortalarında tereyağı ilave ettiğinizde daha yumuşak bir kıvama gelmesini de sağlayabilirsiniz. Pul biber ve karabiber ilave etmek istiyorsanız pişmeye yakın baharatları ekleyebilirsiniz.

Çinekop Izgara Nasıl Hazırlanır?


Çinekop yumuşak bir ete sahip olmakla beraber ızgara için de son derece idealdir. Özellikle Kasım ayında iyice yağlanmış olan çinekop ızgara oldukça lezzetlidir. Bilhassa balık restoranlarında rakının yanında çinekop ızgara servis edilmektedir. Eğer siz de çinekop ızgara yapmak istiyorsanız öncelikli olarak çinekopu marine etmelisiniz.

Çinekop kolay pişeceğinden dolayı marine sırasında saf zeytinyağı kullanmaya gayret gösterin. Zeytinyağı ile beraber çok az miktarda kekik, pul biberi de katabilirsiniz. Ayrıca kullanacak olduğunuz defneyaprağı güzel bir koku verecektir. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz çinekopu orta hararetli mangala yerleştirin.

Çinekop ızgara yaparken dikkat edilmesi gereken nokta çinekopun iyice pişmeden çevrilmemesidir. Çünkü yumuşak bir eti olan çinekop maşa ile temas ettiğinde parçalanabilir. Bu sebeple ortalama olarak 7-8 dakika alt yüzeyi piştikten sonra kabuk kavlamaya başlayınca çinekopu çevirmeniz daha doğru olacaktır. Ortalama olarak 15-20 dakikada servise hazır hale gelecektir.

Son derece lezzetli olan çinekop mevsiminde mutlaka tüketilmelidir. En kaliteli balıklar arasında yer alan çinekop Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir.