ÇOCUKLAR İÇİN EN YARARLI BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN EN YARARLI BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık menüsü ile çocuklara da hitap etmektedir. Balık tüketimi bebeklik çağından başlayarak çocukluk döneminde de devam ettirilmelidir. Bebeklerin yemek yemeye başladığı dönemlerde balık çeşitleri de tüketebileceği besinler arasındadır. Balık tüketen herkes kolay yoldan bol miktarda protein takviyesi almış olur. Dolayısı ile gelişim dönemindeki bebeklerin ve çocukların doktorların önerdiği miktarda balık tüketmesi gerekir. Mesela bebekler için balığa başlamak için 9. Ay en ideal dönemdir. Ancak bu dönemde balık çeşidi de önemlidir. Çocuklar için en yararlı balıklar, genellikle cıva oranı düşük balıklardır. Cıvanın vücuttan uzaklaştırılması oldukça zaman almaktadır.

Çocuklar ve bebekler için balık tüketimi haftada iki gün yeterli olmaktadır. Balıkların eti kadar balığın pişirilme şekli de çocukların tüketmesinde kolaylık sağladığı kadar sağlıklı olmaktadır. Mesela kızartmadan uzak durmak gerekir. Özel pişirme şekli olan ızgara başta olmak üzere buğulama da diğer bir tercih olabilir.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Çocuklar için en yararlı balıklar:

  • Uskumru
  • Hamsi
  • Somon
  • Palamut gibi yüzeyde yaşayan, deniz balıklarıdır. Deniz balıklarının tercih edilmesi gerekir. Çünkü doğal besinler ile büyüyen balıkların etleri de o derece vitamin deposudur.
Diplerde yaşayan balıkların çocuklara tükettirilmemesi gerekir. Çünkü diplerde yaşayan balıkların besin değerleri yarardan çok zararlıdır. Çünkü zararlı metallere sahiptirler. Yetiştirme balıkları da yeterince protein ve vitamin bulunmamaktadır. Çocuklar için en yararlı balıklar denizlerde veya göllerde yaşayan balıklardır.

Balık etinin en hassas olduğu balıklar uskumru, hamsi, somon, palamut gibi balık çeşitleri aynı zamanda düşük oranda yağa sahiptir. Dolayısı ile çocukların küçük yaşta sağlıklı beslenmesi için ilk adım; balıktır. Balığın kılçıklarından temizleyip rahat bir şekilde çocukların tüketimi için hazır hale getirilmesi gerekir. Böylece çocuklar balık yerden herhangi bir tehlike ile karşılaşmamış olacaktır.

Büyüme çağındaki çocukların beyin gelişimi, kas ve kemik gelişimi, okuma ve yazma kolaylığı, matematiksel zekâsı, problem çözme yeteneği gibi beyinsel gelişiminin en önemli unsuru balıktır. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan, çoğunlukla yağlı ve sağlıksız beslenme sebebi ile ortaya çıkan kalp hastalıklarının balık tüketimi ile küçük yaşlarda korunmak mümkündür.

Buğulama, ızgara ve haşlama gibi pişirme yöntemleri ile balığı her yaşta sindirim kolaylığı sağlamaktadır. Yani tercih edilen balık kadar pişirme yöntemi de çocukların balık tüketmesinde oldukça önemli olmaktadır.

Ankara balık restoranları, çocukları da unutmamıştır. Ankara balık restoranlarının menüleri çocuklara yönelik yemek çeşitleri balıkları sevdirmeyi amaçlamaktadır. Balık sevmeyen çocuklar, eğlenceli tarzlarda hazırlanan balık yemeklerini severek tüketmektedir. Mesela balık köftesi, balıklı pizza, balığı renkli sebzeler ile süsleyerek sunum yapılması gibi. Çünkü Ankara balık restoranları, her yaşa yönelik hizmet sunmaktadır.

Çocuk yaşta balığın tanıtılması, vücut için faydalarının öğretilmesi, damak tadının oluşturulması için balığa yemek listesinin en başında yer vermek gerekir.