EKİM AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

blog yazısı ekle !

EKİM AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

Eylül ayında av yasağı kalktıktan sonra yavaş yavaş hareketlenmeye başlayan balık sezonu Ekim ayında aidata zirveye varır. Ekimde pek çok balık çeşidi çıkmakla beraber giderek balıklar bollaşmaktadır. Bundan dolayı Ekim ayı Ankara balık restoranları için de oldukça hareketli olan dönemidir.

Ekim ayında hem Karadeniz'den hem de Marmara Akdeniz ve Ege'den çok farklı balık türleri Ankara'ya gelmektedir. Oldukça taze olan balıklar artık tam anlamıyla lezzetini sonuna kadar sunmaktadır. İster alkollü isterseniz alkolsüz restoranlarda olsun balıklar farklı şekillerde pişirilerek sofranızda arzı endam ederler. Ankara balık restoranları adeta ekim ayını iple çekmektedir.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Ekim Ayında Ne Yenir?


Lüferin en lezzetli olduğu dönem ekim ayıdır. Lüfer ekim ayında bollaşır nispeten biraz daha ucuzlaşır. Her zaman pahalı olan lüfer ekim ayında en ekonomik seviyelere çekilir. Bundan dolayı lüferin sofralarda bulunması gereken ay ekimdir ve ekim ayında Ankara balık restoranları tercihlerinde bulunuyorsanız mutlaka önceliği lüfere vermelisiniz.

Lüfer oldukça lezzetli olduğundan dolayı bütün pişirme yöntemlerinde son derece kaliteli bir şekilde sonuç vermektedir. Izgara olarak pişirilmesi yaygın olsa da fırında lüfer de sebzeli bir şekilde pişirildiğinde lezzetli olmaktadır. Ayrıca az yağla pişirildiğinde tava olarak da servis edilebilmektedir. Hatta bazı Ankara balık restoranı içerisinde lüfer güveç olarak da pişirmektedir.

Ekim ayında artık son demlerini yaşamakta olan palamut iyice bollaşmaktadır. Bundan dolayı bir yıl daha palamut lezzetine hasret kalmak istemiyorsanız mutlaka ekim ayının içerisinde Ankara balık restoranı rezervasyonu aldırarak palamut yemeyi deneyin. Palamut sebzeli tava ızgara her türlü pişirilebilmektedir. Ancak kalın bir eti olduğundan dolayı genellikle buğulama veya sebzeli olarak fırında pişirilmesi tavsiye edilmektedir.

Çipura ve Levrek Kendini Göstermeye Başlıyor


Ekim ayı geldiğinde artık bollaşmaya başlayan balıklardan birisi de levrek ve çipura olmaktadır. Birbirine lezzet olarak son derece benzeyen iki balık ızgara olarak pişirilebildiği gibi fırında da çok lezzetli olmaktadır. Özellikle filetosu çıkarıldıktan sonra ızgara veya fırında pişirildiğinde sebzeli olarak servis edilmektedir.

Ekim Ayının Farklı Balık Türleri


Ekim ayında sofranızda pek çok balık çeşidi bulunmaktadır. Kırmızı balık diye adlandırılan barbunyayı tadabileceğiniz gibi aynı zamanda kılıç balığı filetosuna da mutlaka yer vermelisiniz. Bununla beraber Ekim ayında Tekir balığı oldukça lezzetli olmaktadır. Ayrıca sardalya hala yaygın bir şekilde tutulmaktadır.

Ege ve Akdeniz lezzetini taşımakta olan farklı balıklar de yine ekim ayında Ankara balık restoranları menüsünde yerini alır. Orfoz ve Trança bu balıklardandır. Özellikle Mercan ailesinden olan trança güveç olarak pişirildiğinde kokusuyla da tadıyla de dikkat çekmektedir. Ekim ayı balık sezonunun en hareketli olduğu dönem olmakla beraber yavaş yavaş havaların soğumaya yüz tuttuğu Ankara'da birbirinden lezzetli sofraları da sizlere sunmaktadır.