EN LEZZETLİ 5 DENİZ MAHSULÜ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ 5 DENİZ MAHSULÜ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, denizden babam çıksa yerim deyiminin hakkını vermektedir. Yengeç, midye, ıstakoz, istiridye, karides gibi balığa alternatif deniz mahsulü de bulunmaktadır. Kabuklu ve kabuksuz olarak ikiye ayırabiliriz. Bu lezzeti arayanlar, tatmak isteyenler de unutulmamıştır. Deniz mahsulü ile garnitürler, soslar veya mezeler hazırlanmaktadır. Ancak deniz ürünlerinden en iyi ve en doğru şekilde pişirmek önemlidir. Balık ve çeşitleri gibi deniz ürünlerini de tazeliği ve lezzeti önemlidir. Tazeliğin yanı sıra canlı olması da belki deniz mahsulleri arasındaki en önemli farktır. Mesela yengeç ve ıstakoz da olması gerektiği gibi. Deniz mahsulleri de balıklar gibi değişik soslarla değişik pişirme yöntemleri uygulanır.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Ankara balık restoranları menüsünde yer alan deniz mahsullerinden bazıları tereyağı, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan sos ile harmanlanarak hazırlanırken bazıları da buğulama, haşlama gibi değişik işlemlerden geçirilir. En lezzetli on deniz mahsulünü merak edenler için detaylı bilgiler aşağıdaki bilgilere bir göz atın:

  • Karides: tatlı suda yaşayan deniz mahsulüdür. Et kısmı vitaminli ve lezzetlidir. Büyük boy karidesleri pişirmek için ızgara pişirme yöntemi kullanırken küçük boy karidesler için güveç, kızartma gibi yöntemler de kullanılmaktadır.
  • Midye: deniz ürünleri sağlıklıdır. Ancak midyenin yapısındaki maddeler fazla tüketilmesi halinde kolesterolün yükselmesine neden olmaktadır. Midye restoranlar için bir garnitür, bir meze çeşidi olarak kullanılmasının yanı sıra caddelerde, sokak başlarında seyyar satıcılar tarafından da satılmaktadır. Midye için özellikle dolması oldukça tercih edilmektedir.
  • Istakoz: görüntü itibari ile deniz mahsulleri içerisinde değişik bir türdür. Mutfakta pişirme işlemleri öncesinde canlı olarak bulundurmak gerekir. Istakozun eti beyazdır ve yukarı da saydığımız deniz mahsullerine göre riski en düşük olandır. Salata, sos ve çorba yapımı için ıstakoz kullanılmaktadır.
  • Yengeç: canlı olarak mutfakta bulundurulması gereken diğer bir deniz mahsulüdür. Genellikle kaynayan suya canlı olarak bırakılır ve pişirilir. Sunumdan önce kabuklu yapısı temizlenerek etleri tabağa alınır. Yengecin eti o kadar lezzetlidir ki ızgara, güveç, haşlama kızartma ve hatta sade olarak da tüketilebilmektedir.
  • Kerevit: diğer ismi tatlı su ıstakozu olarak anılmaktadır. Lezzet olarak en çok tercih edilenler arasındadır. Kabuklu olarak pişirildikten sonra eti tabağa alınır. Haşlama, fırında da pişirilebilir. Yine bütün pişirme yöntemleri kerevit için de geçerlidir.
Ankara'nın karmaşasından kaçmak için sessiz bir yeri kim istemez ki. Üstüne üstlük çeşitli yörelerin lezzetlerini, en lezzetli 5 deniz mahsulü ile damakları şenlendiren yemekler ile Ankara balık restoranları tek adrestir. Bu beş lezzetin dışında ahtapot, böcek gibi farklı deniz mahsullerini de bulmak mümkündür. Bu lezzetleri dendikten sonra Ankara balık restoranlarının müdavimleri olacaksınız.

Boğazını düşünenler, lezzetin peşinden gidenler Ankara balık restoranları ile lezzet ve avcıları bir araya gelmektedir.