EN LEZZETLİ BALIK NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ BALIK NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Muhteşem lezzeti ile ve besleyiciliği ile diyet listeleri dâhil her yerde ve her zaman tüketilmesi gereken balığının pişirilmesi de oldukça önemlidir. Bu noktada Ankara balık restoranları oldukça yetenekli aşçılarla muhteşem sunumlar yapmaktadır. Ama siz de evde kendiniz balık pişirmek istiyorsanız dikkat edeceğiniz bazı küçük noktalarla birlikte hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli balık tüketebilirsiniz.

Balığın lezzetli bir şekilde pişirilebilmesi için balığa uygun olan yöntemin tespit edilmesi gerekmektedir. Çünkü neredeyse bütün balıklar farklı formatlarda pişirilebilmekte ve tüketilebilmektedir. Genellikle tava, ızgara veya fırında balıklar pişiriliyor olsa da tütsüleme, tuzda balık pişirme, soteleme, sığ pişirme gibi farklı yöntemler de kullanılabilmektedir. Bu sebeple öncelikli olarak balığa olan yöntem tespit edilmelidir.

Balığı Mutlaka Mevsiminde Tüketin


Eğer lezzetli balık yemek istiyorsanız mutlaka mevsim balıkları tercih edilmelidir. Çünkü dondurucuya girmiş olan balık mutlaka lezzetini zaman içerisinde kaybedecek aromasından bir şeyler eksilecektir. Bu sebeple en lezzetli olan balık her zaman mevsim balıklarıdır. Özellikle kışın bol şekilde balık tüketmeye gayret edin. Zira balığın genellikle havalar soğuduğunda yağlanması sebebiyle daha lezzetli olduğu bilinmektedir.

Bununla beraber balığı lezzetli bir şekilde pişirilebilmesi için genellikle sulu olan kıvamını kaybetmemesi gerekmektedir. Çok az balık hamsi, sardalya gibi; çıtır kıvamda pişirildiğinde lezzetli olmaktadır. Ancak pek çok balık kurutulduğunda lezzetini kaybetmekte, balığın iyotlu kokusu ve aroması ortadan kalkmaktadır. Bu sebeple balığı pişirirken mümkün olduğu kadar kurutmamaya çalışın.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Marinasyonu Abartmayın


Sadece balık için değil beyaz et ve kırmızı et için de hazırlanacak olan marine sosunun abartılmaması gerekmektedir. Hiçbir zaman marinasyon sırasında kullanılan sos ve baharatlar etin önüne geçmemelidir. Özellikle balık marine edilirken bu konuda daha dikkatli olunmalıdır. Çünkü balık genellikle yağlı olduğundan dolayı marine ederken baharatı, yağı veya kullanacak olduğunuz sosu fazla kaçırdığınızda balığın tadı perdelenmekte sadece sosun tadı hissedilmektedir.

Ayrıca balığı marine ederken pişirmeden iki saat önce bile marine etmeniz yeterlidir. Bu noktada baharatı da çok fazla abartmamaya gayret göstermek gerekmektedir. Bir tutam defneyaprağı, az miktar kırmızıbiber ve karabiber sos için yeterlidir. Eğer balınız yağsızsa çok az miktar da zeytinyağı ile marine edebilirsiniz.

Pişirme Yöntemini Doğru Belirleyin


Lezzetli balık yiyebilmenin en önemli unsurlarından birisi de pişirme yöntemidir. Özellikle büyük ve kalın olan balıklar genellikle fileto veya dilimlenmiş olarak piştiğinde daha lezzetli olmaktadır. Aksi takdirde içinin çiğ kalma ihtimali yüksektir. Küçük olan balıkların ise çok fazla harlanmış olan ateş yerine kısık ateşte pişirilmesi suyunu ve lezzetini koruması adına önemlidir.

Bunlara ek olarak balığın pişirilmesi sırasında çok yumuşak etli olan balıkların daha çok tava veya buğulama olmasına dağılmaması ve görünümünü muhafaza etmesi için de dikkat edilmelidir. Eğer ızgara yapılacaksa da mutlaka kaliteli bir ızgara kullanılmalı ve balık yapışmamalıdır.