EN LEZZETLİ BALIK YEMEKLERİ NELERDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLAR

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ BALIK YEMEKLERİ NELERDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLAR

Ankara balık restoranları, en lezzetli balık yemekleri ile insanların tatmaktan vazgeçemediği veya mideyi doyuran tarifler ile damaklarda tat bırakmaya devam etmektedir. En lezzetli balık yemeklerini gerek mutfak bölümünde gerekse salonda servis aşaması gibi oldukça profesyonel aşamalardan geçerek masaya gelmektedir. Balık tüketimini uzmanlar önerdiği için zorunlu olarak tüketmekten ziyade balık için özel yemek programı yapacaksınız. Bunun içinde işin uzmanı şeflerin titizlik ile hazırladığı, balık ve çeşitlerine geniş yer verildiği mekanların tercih edilmesi gerekir. Denizin uzun zamandır sunmuş olduğu hediyelerden biri olan balık, benzersiz lezzetleri ile her dönem için balık severlerin tercihleri arasında olmuştur. Öyleyse balık ile yapılan, sihirli dokunuşların en lezzetli balık yemeklerini oluşturduğu başlıca seçeneklere bir göz atalım:

  • Tahin sosunda levrek: alışkanlıklar haline dönüşen yemek tarzınız tahin soslu levrek tarifi ile değişecektir. Şöyle ki, alışıldığı üzere balığın üzerine helva yenme alışkanlığı bu tarifte tahin sosunu balık üstüne dökerek servis edilmesi ile yeni bir trend oluşmaktadır. Tabak da limon dilimleri de bulunmaktadır.
  • Balık mantısı: mantı lezzeti Türk mutfağının zirvesinde yer almaktadır. Mantı içerisinde kıyma başta olmak üzere çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Ancak mantıyı balık ile hazırlanarak pişirilmesi ile hiç tükettiniz mi? Balık sevmeyenler için iyi bir alternatif olabilir. En lezzetli balık mantısı levrek ile hazırlanandan elde edilir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


  • Limonlu mezgit: en lezzetli et mezgit balığına aittir. Ancak mezgit balığını pişirirken bu lezzetli etin önüne sebze veya baharat tadının geçmemesi gerekir. Ancak çok sade bir lezzet istemeyenler için tereyağının hoş kokusu ve limonun lezzeti harmanlanarak oluşturulan sos ile sade ama bir o kadar da lezzetli mezgit pişirilmektedir.
  • Baharatlı barbun: lezzeti kadar görselliğe önem veren lezzet ustaları için barbunun renkli sunumu ile tam puan almaya aday bir balık yemeğidir. Karabiber, pul biber, sarımsak, biberiye ve domates ile barbun için farklı bir lezzet oluşturulmaktadır.
  • Fırında çipura: balıkların etinin yumuşak yapısını korumak için fırında pişirmek en iyi tercihtir. Fırında pişirilerek servis edilen çipura sulu yapısını korumaktadır. Çipuraya defne yaprağı koyularak hem koku hem de lezzet desteklenmektedir.
  • Badem eşliğinde çipura: saydığımız lezzetler içerisinde en özeli badem eşliğinde çipura lezzetidir. Bademler soyularak tavada sos ile pişirilerek çipura ile buluşturulur. Bademi çerez olarak, pasta ve tatlılar dışında balık ile pişirmek yeteneğine güvenen şeflere, ustalara borçluyuz.
Bu lezzetlerin ortak bir özelliği var. Daha önce denemediğiniz veya bir eşine daha rastlamayacağınız lezzetlerden oluşmaktadır. Püf noktaları ve şeflerin el lezzetleri ile özel tariflere dönüşmüştür. Farklı lezzetler olmasına rağmen oldukça beğeni toplamış lezzetlerdir. Farklı lezzetler ve baharatlar ile buluşan balık tarifleri, balığın en güzel hallerini bulabilirsiniz.