EN LEZZETLİ SOMON PİŞİRME TEKNİKLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ SOMON PİŞİRME TEKNİKLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Birçok kişi kılçığı yüzünden balık yemek istememektedir. Ayrıca balığın kokusu da birçok kişiyi rahatsız edebilmektedir. Bu noktada balığa mesafeli davrananların bile hoşlandığı somon ayrı bir yerde bulunmaktadır. Bembeyaz, lokum gibi etiyle, kılçığı az olan yapısıyla ve pişirirken çok fazla kokmaması ile ön plana çıkmaktadır.

Ankara balık restoranları yılın 12 ayında farklı şekillerde somon servisi yapmaktadır. Bu restoranların müdavimleri yemiş oldukları lezzetli somonları evde pişirmek istediklerinde bazen hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Ancak aşağıdaki tüyolarımıza dikkat ederlerse tıpkı o restoranlardaki gibi muhteşem lezzetli ve güzel sunumlu olan somon menüleri hazırlayabilirler.

Tavada Somon Tarifi


Eğer tavada somon yapmak istiyorsanız mutlaka somonun filetosu çıkartın. Çünkü somon en kalın balıklardan birisidir. Filosunu çıkarttıktan sonra kenardaki kılçıkları da aldığınızda neredeyse kılçıksız hale gelen somon tavuk eti gibi bembeyaz bir yapıya bürünecektir.

Somonu tavada pişirmeden önce mutlaka tavanızı iyice ısıtın. İyice ısıtılmış olan tavada eğer somonu sulu ve kıvamında pişirmek istiyorsanız çok az yağ kullanabilirsiniz. Zaten somon yağlı olacağından dolayı oldukça lezzetli bir şekilde pişecektir. Eğer çıtır somon istiyorsanız somonunuzu parmak kalınlığında incelikte dilimleyip bol yağlı olan harlı ateşin üstüne attığınızda istediğiniz çıtır somona ulaşabilirsiniz. Ayrıca somonun pişmesine yakın kırmızı pul biberle karabiber kullanırsanız güzel bir aroma da elde edebilirsiniz.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Fırında Somon Nasıl Yapılır?


Fırına en çok yakışan balıkların başında somon gelmektedir. Somon fileto olarak çıkardıktan sonra fırında farklı alternatifler halinde pişirebilirsiniz. Eğer yumuşak bir somon istiyorsanız yanmaz kâğıdın içerisine yerleştireceğiniz fileto yanına limon, dereotu, kekik, kırmızı pul biber, karabiber gibi baharatları ilave ettikten sonra çok az miktarda tereyağı koyup yanmaz kâğıdınızı kapatıp yarım saat pişirmeniz yeterli olacaktır.

Farklı bir fırında somon tarifinde ise somon marine etmeniz gerekmektedir. Fırına vermeden İki saat önce somon zeytinyağı, kekik ve dereotu ile beraber buzdolabında bekletilmelidir. Hazırlanmış olan somon 180 derecede ısıtılmış olan fırın tepsisine yerleştirilmeli, çevresine de havuç, maydanoz, limon gibi çeşitli garnitürler konulmalıdır. Bu şekilde ortalama olarak 20-25 dakika içerisinde somonunuz nar gibi kızaracaktır.

Izgara Somon


Somonu ızgara olarak pişirmek istiyorsanız fileto olarak çıkarabileceğiniz gibi iri dilimler halinde elma dilim haline getirebilirsiniz. Her iki şekilde de somonunuzu sulu bir şekilde pişirmek oldukça önemlidir. Bunun için orta hararetteki mangala marine edilmiş olan somunu yerleştirmeniz gerekmektedir.

Eğer somonunuzun yapışmasını istemiyorsanız çok az miktarda zeytinyağı ile marinasyon işleminden sonra çok fazla süzdürmeden kızgın olan ızgaraya dizmelisiniz. Bu şekilde ortalama olarak 10 dakika içerisinde somon ızgara pişecektir.

Somon, Omega 3 yağları bakımından zengin olan besleyici ve kolay pişen bir balıktır. Bu sebeple evde çok fazla koku vermeyen kolaylıkla pişen somon tariflerimizi uygulayabilirsiniz.