EN SAĞLIKLI BALIK TÜRLERİ NELERDİR? ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN SAĞLIKLI BALIK TÜRLERİ NELERDİR? ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balığın her türünü, çeşidini en sağlıklı bir şekilde sunmaktadır. Yediğiniz balık yemekleri Ankara'da hiçbir yerde rastlamayacağınız özel ve lezzetli tatlara sahiptir. Hamsiden somona, ton balığından lüfere, morinadan uskumruya. Menüde yer alan türlü türlü balık hem iştah kabartıyor hem de sağlığa olumlu katkıları söz konusudur. Balığın sağlıklı olduğunu daha önceleri çoğu kez vurguladık. Ancak en sağlıklı balık türleri nelerdir? Sorusunun cevabı biraz da balığı işlemden geçirmenizdeki tutuma bağlıdır. Yani balıktan yüksek oranda yarar sağlamak biraz da sizin elinizde.

En sağlıklı balık türleri nelerdir? Sorusunun yanıtı uzmanlar tarafından yayın balığı, tuna Balığı, somon balığı olarak belirlenmiştir. Bu balıklar vücudun gereksinim duyduğu protein ve kalsiyum gibi maddelerin kolay yoldan kazanılmasını sağlar. Her balık türü yeterli miktarda yenildiği zaman hepsinin ayrı ayrı vücuda yararı, sağlığa katkısı söz konusudur. En sağlıklı balık türleri nelerdir? Sorusunda yatan seçicilik aynı zamanda bu balıkların pişirilme yöntemlerinde de uygulanması gerekir. Böylece en sağlıklı balık türlerini en sağlıklı pişirme yöntemi ile buluşturarak balıktan yüksek oranda yarar sağlamak için elinize geçen en önemli fırsatı oluşturmaktadır. Böylece balıktan iki kat daha fazla fayda sağlanmış olacaktır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ankara balık restoranları, ülkemizin balığa olan sınırlı bakış açısını genişletmek için çok çeşitli hizmetleri uygulamaktadır. En sağlıklı balık türleri, en sağlıklı pişirme şekilleri, en lezzetli balık menüsü gibi hususlar ile balığı sevdirmeyi, balığı tanıtmayı, balık tüketimini alışkanlık haline getirmeyi, balık tüketimini yaygınlaştırmayı amaçlayarak mutfağında balık ve çeşitlerine yer vermektedir. Ankara büyük bir şehirdir. Balık yemek için bir semtten diğer semte gitmek zor ve meşakkatli olmaktadır. Bu yüzde her semtte Ankara balık restoranlarına ulaşmak mümkündür. Böylece balık yemek için hiçbir bahane kalmamaktadır. Taze balık, mekanlara kolayca ulaşım gibi unsurlar balık yemek için işletmeciler tarafından müşterileri düşünülerek hazırlanmıştır. Ankara balık restoranı işletmecileri bu mekanların sayısının artmaya devam edeceğini de vurgulamaktadır.

Balık yiyerek vücudun bir uçtan bir uca sağlıklı olması için büyükbaş- küçükbaş hayvanların etlerine göre daha yararlıdır. Sonbahar ve kış aylarında balığın en bol olduğu aylarda en kalitelilerine ve lezzetlilerine rastlamak mümkündür. Teknolojinin gelişmesi ile balıkları uzun süreli saklamayı mümkün hale getirmiştir. Mesela konserve. Her mevsim balıklarının taze şekilde yenilmesi için saklama şeklidir. Raflarda yer alan konserveler balık severler için fırsata dönüşmüştür.

Ankara balık restoranları, en sağlıklı balık türleri ile Ankara'da ilklere öncülük etmektedir. Ankara gibi denize uzak şehirlerin balığa özlem duymasını önlemek, toplumun sağlıklı bireyleri ile diğer şehirlere de örnek olması için Ankara balık restoranları hizmete açılmıştır. Bu mekanların her gün yenisinin açılması semtlerde insanların kolayca ulaşması sağlanmaktadır.