ENFES BALIK TARİFLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ENFES BALIK TARİFLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları zincirleri ile ün yapan ve balık pişirme, sunum da tarzları ile sosyal medya da büyük yankı bulmuştur. Yani yer bildirimleri, yorumlar, öneriler ve paylaşımlar ile lezzet testine tabi tutulup paylaşımcı tarafından beğenilere sunulmaktadır. Kısacası son yılların trendine bu mekanlarda katılarak geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır.

Balık yemeği yapmak bir eziyete dönüşüyorsa sıkı durun. Paylaşacağımız tarifler Ankara balık restoranları şeflerinin spesiyalleri olarak ün kazanmış, çok özel tariflerdir. Balık pişirmek için yeni fikirleriniz yoksa, değişik lezzetler arıyorsanız doğru adrestesiniz. Balık, narin ve hassas bir canlıdır. Dolayısı ile ızgara, buğulama, tütsüleme gibi işlemler damağınızı tatmin etmiyorsa yeni arayışlar içine girilir. Böylece balığı hangi yemeklerde harmanlayıp enfes lezzetler oluşturulabileceği konusu da cesaret ister.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Enfes balık tarifleri için ipuçlarına ve hangi balığı nasıl bir yemek için kullanılacağını bilmek yeterli olacaktır. Balık ne ile iyi gider veya dünya mutfaklarından lezzetler denemek istiyorsanız o zaman kendinizi hiç yormadan en yakın Ankara balık restoranına gelerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Ülkemizde balığın az tüketilmesinde balık için belirli ve sıradan yöntemlere göre pişirilmesi sonucunda yemekten sıkılanları görmekteyiz. Buna bağlı olarak balığın çeşitleri çok olmasına rağmen tatlarını hep aynı bulanlar için yeni tariflere ihtiyaç duyulmaktadır. Öyleyse günü kurtaran sıradan balık tarifleri yerine damakları şenlendiren enfes balık tarifleri ile tarif çeşitliliğini zenginleştirelim. İşte enfes balık tarifleri:

  • Balık çorbası: çorba şüphesiz kış aylarında sıcacık içimi ile içimizi ısıtır. Kış aylarına uygun balığı çorba ile buluşturuyoruz. Çorbanın renginin net olması için beyaz etli balıklar (levrek gibi) haşlanır ve küçük parçalara ayrılır. Havuç ve kereviz de su da pişirilir ve ardından balıklar ilave edilir. Tatlandırmak için tuz, zeytinyağı, biber, limon, kara biber eklemeyi unutmayın. Oldukça basit ama bir o kadar da doyurucu bir tariftir.
  • Tuzda balık: bu tarif deneyenleri kendine bağlıyor ve alışkanlık haline dönüşüyor. Henüz denemeyenlere işte tarifi; tuz ve yumurta sarıları karıştırılır ve kalınca bir tabaka halinde balığa sürülür. Ancak püf noktası balığın tuz altında gizli kalması gerektiğidir. Fırına verip yavaş yavaş pişirilir. Arzuya göre balığın iç kısmına çeşitli sebzeler ve baharatlar yerleştirilebilir.
  • Patatesli balık köftesi: yemeği eğlenceli getirmek hem yiyenleri hem de yemek yapanları mutlu eder. Patatesli balık köftesi tam da öyle bir tariftir. Mezgit etini önceden süt ile pişirip hazır hale getirin. Ardından Haşlanmış patatesler ile buluşturup küçük toplar halinde yuvarlayın. Daha sonra una ve yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Bu kadar basit. Lezzetlendirmek için tuz, karabiber, kırmızı biber, defne yaprağı ve diğer baharatları da eklemeyi unutmayın.
Yukarıdaki tarifler kolay ve basit olması ile mutfakta işinizi kolaylaştıracaktır.