FARKLI BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

FARKLI BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık pişirme denilince genellikle akla tava, fırın veya ızgara gelmektedir. Hâlbuki balıklar çok farklı şekilde pişirilebilir, enfes sunumuyla ve lezzetiyle sizi büyüyebilir. Ankara balık restoranları bu konuda gerçekten oldukça mahirdir. Farklı tarzlarda sunum yapılabilirken farklı şekillerde pişirilmiş olan balıklarla lezzetli dakikalar geçirebilirsiniz.

Eğer yeni tatlara ve farklı hazlara açıksanız mutlaka tütsülenmiş olan balığı tadın. İsli balık diye de geçmekte olan tütsülenmiş balık aslında çok uzun zamandır dünyanın farklı yerlerinde de uygulanan füme dediğimiz pişirme tekniği ile elde edilmektedir. Tütsülemenin en büyük avantajı gıdanın ateşe temas etmeden pişmesi böylece içerisindeki vitamin ve mineral değerlerini muhafaza etmesidir. Özellikle somon füme mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında gelmektedir.

Limonlu Marinasyonu Mutlaka Deneyin


Ankara balık restoranları tarafından giderek yaygın bir şekilde sunulmakta ola limonlu marinasyon birçok kişi tarafından balığın piştikten sonra marine edilmesi veya soslanması zannedilmektedir. Hâlbuki limonlu marinasyonda balık aslında çiğ olarak servis edilmektedir. Çiğ demek de doğru olmayacaktır zira özellikle levrek gibi kılçıksız ve beyaz etli olan balıklar ince dilimler halinde limonun içerisine yatırılmaktadır. Böylece limon suyunda bekletilmekte olan levrek eti doğal bir şekilde pişmekte ve mide tarafından sindirilecek kıvama getirilmektedir. Üstelik hazırlandığında balsamik sos kişniş gibi farklı baharatlarla ve tatlarla da soslandığında hem göze hem de damağa hoş gelen bir görünüme kavuşmaktadır.

Farklı tarzlardan birisi de buharda balık pişirmektir. Balığın en sağlıklı hali genellikle buğulama olsa da tencerede buharda balık pişirildiğinde hiç yağ kullanılmayacağından dolayı çok daha sağlıklı olmaktadır. Bunun için delikli buhar tepsileri kullanılmakta, aşağıdaki kaynatılmakta olan suyun yukarı çıkan buharı ile beraber balık muhteşem bir kıvamda pişmektedir.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Tuzla Balık Pişirme


Son dönemin trend balık pişirme yöntemlerinden birisi de tuzda balık pişirme olarak ön plana çıkmaktadır. Bu noktada özellikle levrek tercih edilmelidir. Kullanacak olan tuzun da deniz tuzu olması oldukça önemlidir. Deniz tuzu yumurta ile beraber karıştırılıp bir harç elde edilmekte, fırın tepsisine yerleştirilen balığın altına bolca yerleştirilmektedir. Ayrıca balığın içi mevsim sebzeleriyle ve çeşitli baharatlarla doldurulduktan sonra tuzun üstüne yerleştirip tamamen tuzla kaplanmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta ise balığın iç kısmına tuzun girmemesidir. Bu şekilde fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişen balığın üstündeki tuz tabaka tabaka olacağından dolayı tornavida veya çekiçle kırılıp içerisinden çıkacak olan muhteşem levrek sıcak bir şekilde tüketilmelidir.

Balık Çorbası


Bizim balık kültürümüzde çok rağbet gösterilmese de dünyada yaygın bir şekilde balık çorbası yapılmaktadır. Bu noktada özellikle lüfer, mezgit, mırlan, orfoz, Tekir, Zargana gibi balıklar çorba formatında pişirildiğinde güzel bir tat oluşmaktadır.

Yukarıdaki tüm farklı pişirme tariflerini evde kendiniz de deneyebilirsiniz. Uğraşmak istemiyorsanız Ankara balık restoranı telefonları sitemizde yer almaktadır.