HANGİ AY HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HANGİ AY HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamamız sebebiyle oldukça geniş olan bir balık soframız bulunmaktadır. Her ne kadar deniz kıyısında bulunan Akdeniz, Karadeniz, Ege, Marmara gibi bölgelerin kentlerinde yoğun bir balık avcılığı mevcut olsa da ülkenin başkenti olan Ankara'da da çok kaliteli balık restoranları bulunmaktadır. Bu sebeple Ankara balık restoranları içerisinde, hangi ayda hangi balığın yenileceğini iyi bilmeniz gerekmektedir.

Ankara balık restoranları denizden çok uzak olmasına rağmen, her zaman taze balıkları müşterilerine sunmayı başarıyor. Bunu sağlayabilmek için en kaliteli aşçılarla çalışıyorlar. Hem de ambiyans olarak deniz kıyısındaki restoranları aratmıyorlar. Bu sebeple; hangi ayda hangi balık yenir birlikte göz atalım ve Ankara balık restoranları için rezervasyon almanızın neden gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Sonbahar Aylarında Hangi Balıklar Yenir?


Yaz sıcakları bitip de eylül ayı geldiğinde bir taraftan okullar başlıyor, diğer taraftan da memurlar izinden dönüp Ankara'da mesainin başına geçiyorlar. Hal böyle olunca da yaz günlerini aratmayan Ankara balık restoranları rezervasyonu yaptırarak güzel dakikalar geçirmek gerekiyor. Bu sebeple eylül ayında av yasağının kalkması ile beraber, giderek bollaşmakta olan balıklar sofranızda arzı endam ediyor.

Özellikle eylül ayında palamut bolluğu yaşanıyor. Giderek irileşmekte olan palamudun yanına lüfer de ekleniyor. Muhteşem lezzeti ile beraber lüfer ve palamudu ızgara olarak yemenizi tavsiye ediyoruz. Ama fırında da gayet lezzetli oluyor. Sardalya ve kılıç balığı da yine eylül ayında artış gösteriyor.

Ekim ayına gelindiğinde artık palamut en yağlı dönemini yaşıyor. Bu sebeple palamudun sebzeli olarak pişirilmesini tavsiye ediyoruz. Ekim ayında barbunya ve lüfer de yine aynı bollukta sofranızda yer alıyor, bununla beraber tekir, orfoz trança gibi muhteşem lezzetler de Ankara balık restoranlarında bulunabiliyor. Kasım ayında ise torik avcılığı zirveye varıyor, diğer taraftan lüfer en lezzetli olduğu dönemleri yaşıyor.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Havalar Soğuyunca Balıklar Lezzetlenir


Aralıkla beraber kar kendisini göstermeye başlayınca, balıklar da lezzetlenir. Doğal olarak yağlanmış olan balıkların lezzeti ve aroması da artar. Bu sebeple aralıkla birlikte özellikle uskumru, lüfer mutlaka sofralarınızda bulunmalı. Ayrıca torik aralık ayında kar suyu ile beraber iyice lezzetleniyor.

Ancak aralığa geldiğinizde bazılarının 10 aydır beklediği hamsi kendisini göstermeye başlıyor. Üstelik Aralık'ta oldukça çıtır bir şekilde tava ve Izgara olarak sofranıza hamsiyi servis edebiliyorsunuz.

Ocak ayında hamsi ve kefal iyice bollaşıyor. Özellikle kefal yağlandığından dolayı ocak ayında tüketilmesi tavsiye ediliyor. Tekir ve kırlangıcın da en çok avlandığı mevsim ocak ayı oluyor. Ayrıca çinakop da yine sofralarınızda bulunuyor. Bununla beraber barbunya yiyecekseniz yine ocak ayını tavsiye ediyoruz, son derece lezzetli oluyor.

Şubat ayına gelindiğinde ise artık kalkan mevsimi açılmış demektir, özellikle içkili restoranlarda rakının yanında kalkan harika gidiyor.

Havalar Isınmaya Başlayınca Ne Yenir?


Mart ayında güneş yavaş yavaş kendisini göstermeye başlayınca; levrek, kefal ve uskumru sofranızda bulunabilir. Uskumrunun zaten son zamanlarıdır çünkü yavaş yavaş çiroz olmaya başlıyor.

Nisanda kalkan yine sofranın başköşesinde bulunuyor. Ayrıca Akdeniz ve Marmara'nın farklı lezzetleri de ekleniyor. Mercan, kırlangıç, levrek, kılıç balığı ve gümüş balığı Ankara balık restoranları için menüde yerini alıyor. Bununla beraber mayıs ayı geldiğinde levrek, iskorpit ve barbunya en lezzetli haliyle sofranızda bulunuyor.

Yazın Hangi Balıklar Yenir?


Her ne kadar nisan ayında av yasağı başlıyor olsa da haziran, temmuz, ağustos ayında balıklar aslında oldukça bollaşır. Haziranda nispeten biraz daha seyrelmiş olan balıklar temmuz ve ağustosta zirveye varır.

Haziran ayında daha çok tekir, barbunya, mercan gibi balıklar tutulurken; temmuz ayında sardalyanın oldukça bulaşmaya başlamasına şahit olursunuz. Ayrıca istavritin en lezzetli olduğu aylar temmuz ve ağustostur.

Bununla birlikte ağustosta çingene palamudu artık avlanmaya başlanır ve neredeyse bütün Ankara balık restoranlarında çingene palamudu farklı şekillerde pişirilir. Tava ızgara, güveç, fırında, sebzeli her türlü lezzetlidir. Ayrıca ağustosun ikinci yarısında kefal de yağlanarak kendi lezzetini bulmaya başlar. Ankara balık restoranları tüm bu balıkları bulabileceğiniz kaliteli mekânlardır.