HANGİ BALIĞA HANGİ BAHARAT KULLANILMALIDIR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HANGİ BALIĞA HANGİ BAHARAT KULLANILMALIDIR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balığı evde pişirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlardan birisi de balığın marine edilmesidir. Özellikle etli ve kalın olan balıklar pişirmek istendiğinde marine edildiğinde çok daha yumuşak olmaktadır.

Bilhassa fırında balık pişirmek istediğinizde veya kalın olan balıkları ızgara yapmayı düşündüğünüzde balığın marine edilmesi oldukça lezzetli bir tadın ortaya çıkartılması için adeta şarttır. Balığı marine ederken kullanacak olduğunuz baharatların hem türüne hem de kıvamına çok dikkat etmelisiniz. Ankara balık restoranları aşçıları bu konuda oldukça mahir olduğundan dolayı son derece lezzetli bir şekilde terbiye edilmiş olan balıkları servis yapmaktadır.

Ancak siz evde kendiniz marinasyon işlemini yapacağınızdan dolayı aşağıdaki tüyolarımıza dikkat ederseniz hem balığının tadını bozmamış olursunuz hem de doğru balıkla doğru baharatı buluşturarak güzel bir sofra kurma fırsatına erişirsiniz.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Balıklar İçin Uygun Olan Baharatlar


Defneyaprağı: Balık ve marinasyon işlemi denildiğinde akla gelen ilk baharat genellikle defneyaprağı olmaktadır. Aslında kendisi bir baharat olmayan defneyaprağı özellikle kurutulup küçük bir şekilde ufalandığında baharat kıvamında güzel bir koku ortaya çıkartmaktadır. Ancak balıklarda marinasyon işlemini yaparken ve pişirirken defneyaprağını bütün olarak kullanmaya gayret gösterin. Özellikle balıkların buğulanması ve haşlanması sırasında defneyaprağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Neredeyse bütün balıklarla defneyaprağını kullanabilirsiniz.

Fesleğen: Oldukça güzel bir kokuya sahip olan fesleğen salatalarda tercih edilebileceği gibi aynı zamanda deniz mahsulleri arasında bulunan Istakoz, yengeç, karides gibi daha çok kabuklu olan deniz ürünlerinde de güzel durmaktadır.

Mercan köşk: Mercanköşk rayihasıyla ve aromasıyla oldukça hoşa giden bir baharattır. Direkt olarak balığı pişirirken değil daha çok yanında sosa katıldığında balıkla güzel bir uyum sağlamaktadır. Özellikle beyaz etli olan balıkların yanına sos yapmayı düşünüyorsanız mercanköşkü deneyin.

Nane: Naneyi balık pişirirken kullanıldığınızda oldukça hassas davranılmalıdır. Zira çok fazla nane atıldığında oldukça yoğun kokusu olan nane balığın kokusunu perdeleyecektir. Az miktarda nane genellikle balık ızgarası yapılırken levrek, somon gibi balıklarda tercih edilebilir. Ayrıca balık çorbasında da oldukça hoş durmaktadır. Karides pişirmeyi düşünüyorsanız da az miktar naneden istifade edebilirsiniz.

Karabiber: Et yemeklerinde karabiber kullanılırken genellikle seçici davranılmaktadır. Ancak söz konusu balık olduğunda balığa en çok yakışan baharatların başında karabiber gelmektedir. Özellikle fırında balık pişirmeyi düşünüyorsanız karabiber oldukça iyi bir tercih olacaktır. Bilhassa levrek, somon, lüfer, çupra, çinekop gibi beyaz etli ve iri olan balıklarda karabiber daha iyi sonuç vermektedir. Ancak ızgarada karabiber çok daha az kullanılmalıdır.

Kırmızıbiber: Fırında balık yapmayı düşünüyorsanız tercih edecek olduğunuz en iyi baharatlardan birisi kırmızıbiberdir. Özellikle beyaz etli olan balıklarda kırmızıbiber harika durmaktadır. Buğulama yaparken de kırmızıbiberi yoğun bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca balık güveç ve balık çorbası yaptığınızda az miktarda kırmızıbiber atarsanız daha lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.

Kekik: Kekik yoğun bir kokuya sahip olduğundan dolayı genellikle fırın veya ızgara olarak pişirmek istediğiniz kalın ve büyük balıklarda tercih edilmelidir. Levrek, somon, lüfer ızgara veya fırın yapmayı düşündüğünüzde kekik iyi bir tercih olacaktır ancak güveç ve buğulama yaptığınızda az miktarda kullanmanızı tavsiye ediyoruz.