HAZİRAN AYINDA HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HAZİRAN AYINDA HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Havaların iyice ısınıp artık yaz atmosferinin kendisini hissettirmeye başladığı haziran ayında Ankara bir başka güzeldir. Yavaş yavaş o çekilmez sıcaklar başlamadan önce ailelerin çocukları ile beraber açık hava restoranlarında vaktini değerlendirmesi son derece önemlidir. Özellikle balık restoranları bu konuda tercih edilebilir.

Haziran ayında gerek av yasağı gerekse ısınan hava ile birlikte balıkçılık açısından çok da verimli günler yaşanmaz. Bununla beraber piyasada mevcut olan balıklar da oldukça lezzetlidir. Sıcak yaz günlerinde özellikle açık hava restoranlarında aile ile beraber mutlaka balık sofrasında oturulmalıdır. Ankara balık restoranları haziran ayında da kaliteli servis yapmaya devam ediyor. Ege ve Akdeniz balıklarının bollaştığı bu ayda restoranlarda balık eksik olmamakta, güzel sunumlarla müşterilere hoş sürprizler sunulmaktadır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Akdeniz Balıkları


Karadeniz kesiminde bereketli avcılık sezonu yaşanmazken; Akdeniz ve Ege'den gelen lezzetli balıklar, Ankara balık restoranları için adeta can suyu hükmüne geçmektedir. Balıkların başında Tekir gelmektedir, muhteşem lezzeti ile ve güzel görünümü ile beraber farklı şekillerde pişirilen Tekir harika bir şekilde servis edilmektedir. Arzuya göre tava olarak yenilebileceği gibi özellikle buğulama olarak pişirildiğinde lezzeti zirveye çıkmaktadır.

Tekir'e çok benzeyen lezzeti ve görünümüyle adeta ikiz kardeşi gibi olan Barbunya da haziran ayında mutlaka sofralarda yer almalıdır. Barbunyayı az miktar suyun içerisinde mevsim sebzeleriyle ve özellikle acı biberle beraber buğuladığınızda inanılmaz lezzetli olmaktadır. Üstüne maydanoz ve limonla beraber güzel bir sunum hazırlanıp servis edilmektedir.

Sindirim Sorununuz Varsa Mercan Tüketin


Haziran ayında birçok balık türünün fiyatı oldukça yükselmektedir. Bundan dolayı en doğru tercih her zaman ekonomik fiyatlarla size servis yapan Ankara balık restoranları için rezervasyon almaktır. Haziran ayında oldukça lezzetli Mercan mutlaka tadılmalıdır. Özellikle sindirim sorunu yaşayanlar için vazgeçilmez olan Mercan balığı muhteşem lezzeti ile beraber sofranızda mutlaka bulunmalıdır.

Neredeyse her ay sofralarımıza eşlik eden Levrek haziran ayında da yine balık severlerin imdadına yetişmektedir. Levrek hakikaten enteresan bir balıktır. Kızarttığınızda muhteşem tadını korurken son derece diri bir ete sahip olmasına rağmen fırında pişirdiğinizde de enfes bir yumuşaklıkla beraber ağzınızda erimektedir.

Arzu ederseniz mangalını da yapabilirsiniz, özellikle kömür üstünde pişirildiğinde muhteşem bir aromaya sahip olmaktadır. Sebze ile beraber pişirildiğinde ayrı bir tat gösterirken; sade veya az bir yağ ile hiçbir şey katmadan pişirdiğinizde bile inanılmaz bir tat olarak size yetecektir.

Orkinos Fümeyi deneyin


Balıkların farklı şekillerde pişirilmesi söz konusu olmaktadır. Genellikle tava veya ızgara olarak tüketilen balıklar fırında da son derece lezzetli bir şekilde pişirilebilmektedir. Ancak tütsüleme veya isli balık diye nitelendirilen füme dediğimiz pişirme usulü özellikle Orkinosla birleştiğinde harika bir lezzete dönüşmektedir. Ankara balık restoranları içinde haziran ayı içerisinde mutlaka farklı balıkları deneyin. Özellikle Orkinosun en taze olduğu ay olan haziranda muhteşem lezzetiyle Orkinos, mutlaka sofranızda bulunsun.