KABUKLU -KABUKSUZ SU ÜRÜNLERİNİN MUTFAKTAKİ YERİ VE ÖNEMİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KABUKLU -KABUKSUZ SU ÜRÜNLERİNİN MUTFAKTAKİ YERİ VE ÖNEMİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları menüsü sıradan balık restoranlarına göre kabuklu ve kabuksuz su ürünleri ile sıradanlıktan kurtulmayı başarmıştır. Kabuksuz su ürünleri, balıktan farklı yapıda ve dokusu da oldukça yumuşaktır. Kabuklu su ürünlerinin adından da anlaşılacağa üzere canlıyı dış baskılardan korumak için sert bir kabuk içerisinde korunmaktadır. Kabuklu -kabuksuz su ürünleri; ıstakoz, böcek, karides, kerevit, tarak, yengeç, tarak, istiridye, midye, ahtapot, kalamar, mürekkep balığıdır.

Kabuklu -kabuksuz su ürünleri arasında maliyeti yüksek türler mevcuttur. Mesela ıstakoz. Denizde siyah olarak yakalanan ıstakozun rengi kırmızıya dönüşü pişirme işlemi ile gerçekleşir. Ülkemizin üç tarafının denizler ile çevrili olması kabuklu -kabuksuz su ürünlerinin de çeşitli olmasını sağlamaktadır. Mesela Akdeniz, ege, Marmara denizlerinde böcek su ürünü oldukça yaygındır. Diğer bir ürün yengeç. Yengecin tadı da ıstakoz kadar hoştur. Yengeci yerken soğuk tercih edilmelidir ve beraberinde soslar eşlik etmelidir. Denizlerimizde kerevit de oldukça boldur. Maliyeti yüksek olan su ürünün bir diğeri taraktır. Tarak su ürününü uzun süreli pişirerek etinin yumuşaması sağlanır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Kabuksuz su ürünlerinde kemik yoktur. Ülkemizin çeşitli denizlerinde rastlanan ahtapotun eti de lezzetlidir. Ahtapot için öncelikle haşlama işlemi uygulanır. Çünkü deri kısmının etinden ayrılması böyle çok daha kolay olmaktadır. Geriye kalan eti beyaz ya da pembe renklidir. Ana yemekte, salata, çorba, meze veya sos kısacası sıcak yemeklerde veya ara sıcaklarda kullanılmaktadır.

Ankara balık restoranları, kabuklu -kabuksuz su ürünlerini müşterilerine taze olarak pişirip sunmaktadır. Böylece besin değerleri yüksek olan menülere sahiptir. Aynı zamanda su ürünlerinin kısa sürede tüketilmesi gerekir. Bu yüzden porsiyona göre veya sipariş sonucu hazırlamaktadır. Böylece yemekler tazeliğini koruduğu gibi lezzetini de korumaktadır. Kabuklu su ürünlerinin balık ve diğer su ürünlerine oranla bayatlama işlemi daha çabuk gerçekleşir. Bu yüzden çabucak tüketilmesi gerekir.

Ankara balık restoranları, son yılların trendi haline gelen kötü beslenme veya yetersiz beslenme alışkanlıklarını büyük oranda etkilemiştir. Özellikle de Ankara şehrinin halkının işlenmiş gıdalara yönelmelerini engellemek için cazip fırsatlar ve mekân tasarımları ile müşterilerin ilgisini çekmektedir. Sezon indirimleri ile balıkları daha ucuz yeme fırsatı, aile mekanları, geniş menü seçeneği, eğlenceli ve lezzetli yemek çeşitleri ile unutulan tatlara ve yemek tariflerini yeniden canlandırıyor. Ankara balık restoranları, bütçe dostu mekanlardır. Karnınızı en lezzetli balıklar ile doyurup huzur dolu yemek saatlerini geçirdikten sonra hesabı düşünmek yemeğin lezzetinin yarı da kalmasına neden olacaktır. Bu yüzden menü hazırlanırken fiyatlar da ortalama olarak belirlenmektedir.

Ankara balık restoranları, kapılarını herkese açmaktadır. Balık çeşitleri, kabuklu -kabuksuz su ürünlerini mutfakta çeşitli yemeklerde kullandığından geniş yer verilmektedir. Tatlarının lezzeti müşterilerini cezbetmesi ile mutfaktaki personellerin yeteneklerini kanıtlamaktadır.