KALAMAR NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KALAMAR NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Eğer deniz mahsullerinden hoşlanıyorsanız mutlaka kalamar tavayı tatmanızı tavsiye ediyoruz. Ankara balık restoranları çok lezzetli kalamar tava hazırlıyor. Kalamar tavayı sadece restoranda yiyenler kendileri pişirmeyi düşündüklerinde ilk başta bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Zira kalamarın temizlenmemiş olan görüntüsü pek çok kişi için çok da cazip durmuyor.

Ancak son derece besleyici olan Omega yağları bakımından zengin olan kalamarın derisi oldukça incedir ve hemen altında bembeyaz muhteşem bir et barındırmaktadır. Bundan dolayı çıtır çıtır kalamar tava pişirmek istiyorsanız görüntüye aldanmayıp temizletmiş olduğunuz kalamarları aşağıdaki tarifimizle ve özel hazırlanmış olan tarator sosu ile beraber mutlaka deneyin.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Tarator Soslu Kalamar Tava Nasıl Hazırlanır?


Kalamarı güzelce temizlettikten sonra mutlaka marine etmelisiniz. Aksi takdirde sert olacağından dolayı istediğiniz yumuşak tadı bulamayabilirsiniz. Kalamarı marine ederken genellikle maden suyu yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak sütle de marine edebilirsiniz. Marinasyon işlemini 24 saat boyunca sürdürmeniz daha doğru olacaktır.

Maden suyun içerisine yatırmış olduğunuz kalamarı mayonezle de karıştırabilirsiniz. Karışımın içerisinde 24 saat beklemiş olan kalamar tava pişirildiğinde çok daha lezzetli olacaktır.

Kalamar Tava Nasıl Pişirilir?


Kalamar tavayı tarator sos ile beraber servis etmek istiyorsanız kurutulmuş olan bayat ekmekleri küçük bir şekilde ufalamalısınız. Ekmek kırıntıları ile beraber ceviz içi bir robot vasıtasıyla çekilmelidir. Sonra bu karışımın içerisine iyice rendelemiş olduğunuz sarımsak, limon suyunu, zeytinyağını, süzme yoğurdu ve tuzu ilave etmelisiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımı en az 2 saat buzdolabında bekletmelisiniz.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey buzdolabından çıkartınca soslanmış olan kalamarı elinizle hafifçe sıkarak süzdürmelisiniz. Kesinlikle bu şekilde çok daha lezzetli olacaktır. Daha sonra unlayacak olduğunuz kalamarı derin bir tavada iyice kızdırılmış olan ay çiçek yağına bırakmalısınız.

Tıpkı patates cipsi hazırlarken yaptığınız gibi derin ve bol yağın içerisinde pişirmiş olduğunuz kalamarların yağ çekmemesi için kâğıt havlu ile süzülmesi uygun olacaktır. Böylece servise hazır hale gelmiş olan kalamarlar sıcak bir şekilde tüketilmelidir.

Kalamar Güveç


Kalamar denilince genellikle akla tarator soslu olan kalamar tava geliyor olsa da kalamar güveç de muhteşem bir lezzettir. Yukarıdaki gibi temizlenmiş ve hazırlanmış olan kalamarlar güveç tepsisine veya tabağına yerleştirilmelidir. Kalamarın üstüne domates, biber, maydanoz dizildikten sonra çok az miktarda su ilave edilmelidir.

Bu şekilde fırına vermiş olduğunuz kalamar pişmeye yaklaştığında rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini de üstüne mutlaka yerleştirmelisiniz. Kaşar peyniri erimeye başladığında yanmaması için fırın tepsinize alıp üstünü yanmaz kâğıtla örtüp yumuşak bir kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlayacak olduğunuz kalamar güveç ve kalamar tava farklı bir lezzet olarak sofralarda mutlaka bulunmalıdır. Eğer bu kadar zahmete katlanmak istemiyorsanız Ankara balık restoranları harika kalamar tava ve kalamar güveç pişirmektedir.