KALKAN NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KALKAN NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Nesli tükenmekte ve iyice azalmakta olan balıklar arasında kalkanın ayrı bir yeri bulunmaktadır. Günümüzde ekonomik anlamda oldukça yüksek fiyatlarla satılan kalkan lezzetiyle ve enfes aroması ile tadan herkesi büyülemektedir. Geçmişte daha çok çıkan kalkan artık bilinçsiz avlanma sebebiyle oldukça nadir bir şekilde sofralarımıza getirilmektedir.

Özellikle rakının yanında tüketilmesi gereken balıklar arasında ilk sıralarda yer alan kalkan Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir. Hazırlanması ve pişirilmesi diğer balıklara göre biraz daha zahmetli olan kalkan genellikle bu sebeple restoranda tüketilmektedir. Ama siz evde kalkan pişirmek istiyorsanız öncelikli olarak hatırı sayılır bir meblağı gözden çıkarmalısınız. Ayrıca aşağıda anlatacak olduklarımıza dikkat ederek lezzetli bir şekilde kalkan balığını pişirebilirsiniz.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Kalkan Nasıl Bir Balıktır?


Omega yönünden zengin olan kalkan aynı zamanda b3 vitamini bakımından da oldukça besleyicidir. Bu sebeple pek çok vitamini bünyesinde taşımakta olan kalkan balığı kesinlikle her yaş kategorisinde tüketilmelidir. Kalkan pişirmeyi düşünüyorsanız temizlik işini satın alacak olduğunuz balıkçıya bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü kalkanın oldukça sert ve çivili olan bir derisi vardır. Bu sebeple genellikle profesyonelce temizlenmesi gereken kalkanı temizleterek hatta dilimletmek sizin için daha kolay olacaktır.

Bir dip balığı olan kalkanın tercihen erkeğini almanız lezzet açısından daha uygundur. Dişi kalkana göre erkek kalkanlar hem daha lezzetli olmakta hem de et bakımından daha doyurucu olmaktadır. Ömür olarak diğer balıklara nazaran 20-30 yıl yaşayabilen kalkan pişirilirken de kokusuyla ve tadıyla herkesi büyülemektedir.

Kalkan Tava Nasıl Hazırlanır?


Damak tadına göre değişmekle beraber kalkan genellikle tava olarak pişirilmektedir. Aynı şekilde Ankara balık restoranları da özellikle rakının yanında kalkan tava servisi yapabilmektedir. Kalkan balığının tava olarak pişirilmesinde çok fazla yağ kullanılmamalıdır. Ancak derin bir tavada pişirmek eti kalın olduğu için daha doğru olacaktır.

Bununla birlikte fırında kalkan da oldukça lezzetli olmaktadır. Bilhassa sebzeli bir şekilde hazırlanmış olan kalkan balığı aromasıyla da beğeninizi kazanacaktır. Özellikle mevsim sebzeleri ile harmanlanmış olan kalkan maydanoz limon gibi çeşitli garnitürler ile tatlandırıldığında enfes bir tada ulaşmaktadır.

Farklı bir tarz olarak kâğıt kebabı şeklinde kalkan pişirebilirsiniz. Yanmaz kâğıdın içerisine yerleştirilen kalkan dilimlerini çok az zeytinyağı ile marine edip baharatlayıp limon ve maydanoz gibi garnitürleri de yerleştirdikten sonra 180 derecelik ateşte ortalama 45 dakika kadar pişirmelisiniz. Böylece enfes bir tada ulaşırken yumuşacık yapısıyla da hoşunuza gidecektir.

Eğer buğulamadan hoşlanıyorsanız kalkan buğulama için de ideal bir balıktır. Derin bir tencerenin içerisinde az miktar suyla hazırlanmış olan buğulama kalkan Ankara balık restoranları içinde bulabileceğiniz muhteşem bir lezzet olarak menüde yer almaktadır. Her geçen gün azalmakta olan kalkan yüksek fiyatına rağmen sürekli olarak tüketilemese de kendinizi ve dostlarınızı ödüllendirme babından sofranızdan eksik etmemeniz gereken özel bir lezzettir.