KALSİYUM AÇISINDAN ZENGİN BALIKLAR -NKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KALSİYUM AÇISINDAN ZENGİN BALIKLAR -NKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık yemekleri her derde devadır. Balıkların taze olması bu kaliteyi katlayarak artırmaktadır. Sadece tazeliği değil usta eller tarafından işlemden geçirilmesi de etkili olmaktadır. Çocukların, yaşlıların, hamilelerin, diyet yapanların, sporcuların, balık tutkunlarının kısacası herkesin müptelası olacağı balık yemeği bulunmaktadır. Kalsiyum açısından zengin balıklar; sardalya ve somondur. Aslında bütün balıklarda mutlaka kalsiyum bulunur. Ancak bu balık çeşitlerinde daha yüksek miktarda bulunur. Ayrıca Ankara balık restoranlarında balıkların besin değeri yok edilmeden kesme, doğrama, pişirme, baharat ekleme gibi işlemlerde korunur. Sonuç olarak da bu mekanlarda yiyeceğiniz balıklar mutlaka vücutta sağlığı düzeltici, olumlu etkiler oluşturmaktadır.

Kalsiyum en fazla balığın kılçığında bulunur. Balığın kılçığı mı yenir? Ya da balığın kılçığı nasıl yenir? Gibi sorulara yanıtlar uzmanlar tarafından gelmektedir. Vücudun bol kalsiyum ihtiyacını karşılamak için küçük balıkların kılçığı ile tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktalar. Yani bunun için hamsi en güzel örnek olur.

Kalsiyum İçeren Yiyecekler

Kalsiyum başta balık olmak üzere yeşil yapraklı otlarda, süt, yumurta, yoğurt, peynir gibi süt ve süt ürünlerinde bulunmaktadır. Kalsiyum her besinde farklı oranda bulunmasından dolayı her doğal gıdadan eşit miktarda tüketilerek günlük vücudun ihtiyaç duyduğu oran karşılanır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Kalsiyum Ne İşe Yarar?

İnsanın iskelet sistemini oluşturan kemiklerin yapı taşıdır kalsiyum. Dolayısı ile vücutta en çok bulunan maddedir. Yine kanda da kalsiyum mevcut minerallerdendir. Aynı zamanda dişlerde de kalsiyum bulunur. Eklemlerin onarılmasında, kanın hızlı bir şekilde pıhtılaşmasında, sinir sisteminin korunmasında ve kalp ritmini kalsiyum düzenler. Kısacası kalsiyum sadece vücudun yapı taşı değildir aynı zamanda işleyişini güçlendiren ve sağlıklı olmasını sağlar.

Kalsiyumun Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum insan vücudunun tepeden tırnağa kadar sağlıklı olmasını sağlar. Mesela saçların ve tırnakların güçlü olması ve kırılma gibi sorunların olmamasıdır. Diş çürümesi gibi sorunlara karşı fayda sağlar. Uykusuzluk sorunun sık görülmesi besinlere konu olan malzemelerin yapaylığından kaynaklanmaktadır. Dolayısı ile yeşil sebzeler, süt, yumurta gibi besinlere sabah kahvaltısından başlayarak diğer öğünlerde de yer vererek sağlığı korumak mümkündür. Aynı zamanda son yıllarda zayıflama trendi kalsiyum ile yeniden şekillenmeye başlandı. Metabolizma üzerine etki ederek kilo vermeyi kolaylaştırdığı bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Dolayısı ile beslenme uzmanları aşırı kilolarından şikayetçi olanlara kalsiyum ağırlıklı beslenme önermektedir.

Ayrıca kalsiyumun vücuda alındıktan sonra işleve girmesi için bazı minerallere ihtiyaç duyulur. Yukarıda belirttiğimiz gibi tek yönlü beslenmek yani sadece kalsiyum içerikli besinler tüketmek de sağlığa yardımcı olmayacaktır. Ankara balık restoranlarında hazırlanan porsiyonlar en güzel örneğidir. Mesela sardalya ana yemeğinin yanına havuç, soğan, nane, patates gibi çeşitli sebzeler ile sunmak. Bu durumda kalsiyumun emiliminde ihtiyaç duyulan d ve k vitaminleri de aynı anda alınmış olacaktır.