KIŞ AYLARINDA HANGİ BALIKLAR LEZZETLİ OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KIŞ AYLARINDA HANGİ BALIKLAR LEZZETLİ OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara'nın kışını bilmeyen yoktur. Ayazı çoktur. Buz gibi geçen günlerin sayısı güneşli günlerinden daha fazladır. Ancak böyle buz gibi bir Ankara akşamında içinizi ısıtacak çok güzel Ankara balık restoranları Ankara'da yer almaktadır.

Özellikle kış ayı geldiğinde balıklar daha da lezzetlenmekte, balığın lezzeti ile beraber sofranın muhabbeti de artmaktadır. Gerek rakı sofralarında gerekse, ailecek gidilecek alkolsüz restoranlarda çok farklı şekillerde balıklar servis edilmektedir. Kasımdan sonra iyice soğumaya başlayan Ankara'da kış aylarında hangi balıklar yenir, soframızda hangi balıklara yer vermeliyiz; birlikte inceleyelim.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Çıtır Çıtır Hamsiye Ne Dersiniz?


Aralık ayı geldiğinde yavaş yavaş kar yağışı başlar ve havalar iyice soğur. İşte tam hamsinin kendini göstermeye başladığı ve en çıtır olduğu dönemler de aralık ve ocak aylarıdır. Özellikle aralık ayında artan ve daha da yağlanan hamsi sofraların başköşesinde yer alır.

Ankara balık restoranlarında hamsinin her türlü servisine şahitlik edebilirsiniz. Hamsi tava muhteşemdir, az yağ ile taze mısır unuyla pişirildiğinde tadına doyulmaz. Aynı şekilde hamsi ızgaranın da tadına doyulmaz. Özellikle kar yağdıktan sonra gelen Karadeniz hamsisinin ızgara açısından yeri ayrıdır. Bununla birlikte hamsi buğulamayı sevenler de pek çoktur.

Aralıkla beraber uskumru ve lüfer de yine bollaşır ve iyice lezzetlenir. Palamut hala tutulmaya devam ettiğinden dolayı mutlaka sofranızda palamuda da yer verin. Ayrıca torik de yine aralık ayında bol bir şekilde avlanarak Ankara'daki restoranlara getirilir.

Ocakta Bütün Balıklar Lezzetlidir.


Ocak ayı ile birlikte artık kış mevsimi kendisini iyice hissettirir. Ocak geldiğinde bütün balıklar lezzetlenir, kar suyu değen bütün balıklar yağlanır. Bu sebeple hangi balığı canınız istiyorsa istediğiniz şekilde Ankara balık restoranı tercihlerinde bulabilirsiniz.

Hamsi en yağlı ve en lezzetli olan zamanını korumaktadır. Bu sebeple yine hamsi başköşede yer alır ancak kefal de ocak ayında yağlandığında dolayı en lezzetli olduğu dönemi yaşar. Kefali buğulama olarak yemenizi tavsiye ediyoruz. Tertemiz eti ile beraber muhteşem bir lezzeti size sunacaktır.

Ayrıca ocak ayında çinakop ve kofana da yine bolca tutulur ve sofralara getirilir. Çinakop tava, ızgara, buğulama her türlü lezzetli olan özel bir balıktır. Özellikle çocuklar için mezgit kendisini göstermeye başlar. Mezgit tava az yağlı olarak pişirildiğinde bütün bir ailenin damak tadına hitap edecek kıvamdadır.

Şubatla Beraber Kalkan Kendini Gösterir


Sofraların premium balığı diyebileceğimiz kalkan şubat ayında artık sofralarda yerini alır. Fiyat olarak biraz yüksek de olsa bir gece olsun felekten gün çalmak isteyenler için bulunmaz fırsattır. Kalkanla beraber şubat ayında tekir bollaşmaya başlar. Uskumru, lüfer, palamut yine lezzetini korumaktadır. Eğer palamudu seviyorsanız mutlaka palamut sipariş verin çünkü şubat ayı ile beraber yağını kaybetmeye başlayan palamut sofralardan çekilir.