MART AYINDA EN LEZZETLİ HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

blog yazısı ekle !

MART AYINDA EN LEZZETLİ HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

Oldukça yoğun geçen kış aylarından sonra artık yavaş yavaş ortamın ısınmaya başladığı mart ayında Ankara oldukça güzel olmaktadır. Ankara'nın Mart ayında bir taraftan kuru ayaz bazen yaşanırken diğer taraftan günlük güneşlik günler size bahar mutluluğunu taşımaktadır. Bu dönemde artık yumurtlamaya başlayacak olan balıklar için de son demler demektir.

Bu sebeple Mart ayında bol bol Ankara balık restoranı tercihlerine göz atarak rezervasyon yaptırıp ailenizle ve dostlarınızla balık yemelisiniz. Çünkü balıklar artık ısınan hava ile beraber hem kışın yağlanarak sahip olduğu lezzeti terk edecektir hem de yumurtlama dönemine girerek daha derin sulara yelken açacaktır. Bundan dolayı balık sevenler için mart ayı oldukça iyi değerlendirilmelidir.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Yasak Başlamadan Fırsatı Değerlendirin


Nisan ayında başlayacak olan balık yasağından önceki son ay olan mart ayında pek çok balık soframızda bulunmaktadır. Ankara balık restoranları bu konuda oldukça bonkör davranmaktadır. Her ne kadar denizden kilometrelerce uzakta olsalar da günübirlik taze balıkları size lezzetli bir şekilde sunmaktadırlar. Özellikle kefalin en lezzetli olduğu ay şubat ve mart aylarıdır. Bu dönemde kefal özellikle fileto olarak marine edildikten sonra harika bir şekilde pişirilip sofraya servis edilmektedir.

Aynı şekilde levrek bakımından da en bereketli olan dönemlerden birisi mart ayıdır. Levreğin bembeyaz ve tertemiz olan etinin fırında pişirilerek daha da lezzetlendirilmesi bir gerçektir. Özellikle mevsim sebzeleri ile harmanlanarak yarım saat veya bir saat marine edilmiş olan levrek fırında pişirildiğinde hem kokusu ile hem de tadıyla size aradığınız lezzeti sunacaktır.

Uskumru sevenler için de mart ayı oldukça önemlidir. Çünkü uskumru mart ayında artık çiroz olmaya yüz tutar. Yani yağı azalır, diğer taraftan da yumurtlama aşamasına geçer. Bundan dolayı uskumru hala lezzetini koruyorken mutlaka değerlendirilmelidir. Fırında sebzeli pişirilmiş bir uskumruya hayır demezsiniz herhalde. Tercihiniz eğer kömür üstünde çıtır çıtır bir mangal ise yine uskumru iyi bir tercih olacaktır.

Mezgit Buğulamaya Ne Dersiniz?


Son derece lezzetli bir ete sahip olan mezgit de mart ayında giderek irileşir ve lezzetini daha da katlar. Özellikle mezgit buğulama Karadeniz yöresinde olduğu gibi Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir. Ancak mezgit buğulamada dikkat edilmesi gereken nokta acının ve baharatın kendisini çok fazla hissettirmeden mezgidin tadını perdelemeden konulmasıdır. Hafif sulu bir şekilde bakır sahanda servis edilen mezgit buğulama Ankara balık restoranları için vazgeçilmezdir.

Karadeniz ve Akdeniz'den tutularak Ankara'daki balık restoranlarına getirilen gümüş balığı da mart ayında oldukça bollaşmaktadır. İstavrit ile hamsi arasında bir boyuta sahip olan gümüş balığının oldukça yumuşak bir eti vardır. Özellikle sosla tava olarak pişirildiğinde hem lezzetini hem de kokusunu sonuna kadar hissedebilirsiniz.