NİSAN AYINDA EN LEZZETLİ BALIK HANGİSİDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

NİSAN AYINDA EN LEZZETLİ BALIK HANGİSİDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Nisan ayı geldiğinde balık tutkunlarının içini buruk bir hüzün kaplar. Çünkü Nisan 15 gibi başlayacak olan balık yasağı ile birlikte artık tekne balıkçılığı yerini sadece olta balıkçılığına bırakacaktır. Bundan dolayı Ankara gibi denize uzak bir yerde yaşıyorsanız nisan ayını çok iyi değerlendirmelisiniz. Çünkü hala balıklar taze ve lezzetli kıvamındadır.

Ankara balık restoranları nisan ayında dolup taşmaktadır. Bir taraftan bağırın neşesi diğer taraftan vedalaşmak üzere olunan balıkların telaşı insanları bu restoranlara çekmektedir. Her türlü alternatife yer verilen balık restoranlarında deniz mahsulleri oldukça geniş bir şekilde yer almaktadır. Nisan ayında en lezzetli balık hangisidir diye soracak olursanız hepsidir diye cevap vermek gerekiyor. Çünkü nisan balıkla vedalaşacak olduğunuz özel bir dönemdir.

Nisanda Çeşitlenen Balık Menüsü


Nisan ayı her ne kadar yasakların başlayacak olduğu ay olsa da diğer taraftan da balık çeşitlerinin arttığı bir dönemdir. Baharla ve havanın ısınmasıyla birlikte yeni balık türleri sofrada arzı endam etmeye başlar. Ankara balık restoranları içerisinde şubat ve mart aylarında sofranızda görmeye alıştığınız kefal yine nisan ayında da başköşede bulunacaktır.

Özellikle rakı sofralarının vazgeçilmezi olan levrek de nisan ayında ister fırın isterse tava olarak servis edilmektedir. Ancak nisanda menüye ilave edilen balıklar arasına kılıç balığını da eklemek gerekiyor. Son derece lezzetli ve diri bir ete sahip olan kılıçbalığı özellikle marine edilip de ızgara yapıldığında muhteşem bir lezzete sahip oluyor. Ayrıca rakı ve şarap tutkunları için de güzel bir tat olma şansına erişiyor.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Barbunya Hem Tadıyla Hem Görünümüyle Aklınızı Çelecek


Bazıları tarafından kırmızı balık diye adlandırılmakta olan barbunya bu dönemde bollaşmaya başlar. Son derece nezih bir ete sahip olan barbunya görünümüyle de oldukça hoştur. Az bir yağ ile tavada pişirildiğinde kırmızı ve muhteşem bir lezzet bırakır. Barbunyanın tam olarak pişirilmesinde kafa kısmının ayrılmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü barbunya kafası yenilebilen balıklardan birisidir.

Ayrıca barbunya buğulama da bu dönemde son derece lezzetli bir tercih olacaktır. Bununla beraber gümüş balığının bollaştığı mart ve nisan ayında hem ızgara hem de tava olarak özellikle kırmızı şarabın yanında çok güzel bir ikili oluşturmaktadır. Nisan yağmurları ile birlikte daha da lezzetlenen mezgit Ankara balık restoranları için nisandaki en iyi tercihlerinizden birisidir.

Kırlangıç Balığına Merhaba Deyin


Ege ve Akdeniz'in otantik tatlarından olan kılıç balığı nisan ayında kendisini Ankara balık restoranları içerisinde de göstermeye başlar. İnanılmaz bir tada sahip olan kılıçbalığı değişik soslarla beraber marine edilerek buğulama yöntemiyle pişirilmelidir. Böylece harika lezzetli olan tadını ve muhteşem kokusunu sofranızda sonuna kadar hissedebilirsiniz.

Nisan ayı gelmişse Ankara'nın güzel baharında mutlaka balık restoranlar için rezervasyon alın. Ankara balık restoranları kıştan sonra güzel bahar günlerinde size aradığınız lezzeti ve muhteşem ortamı sonuna kadar sunacaktır.