SONBAHAR MEVSİMİNDE HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

blog yazısı ekle !

SONBAHAR MEVSİMİNDE HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

Gerek balıkçılar için gerekse balık severler adına biraz bereketsiz geçen yaz mevsiminden sonra sonbahar geldiğinde bir anda balıklarda bereketlenir. Ankara'da sonbahar mevsimi oldukça güzeldir. Bir taraftan tabiat farklı renklere bürünürken diğer taraftan da sofralar şenlenmektedir.

Tatilciler, memurlar, öğrenciler yavaş yavaş evine dönmeye başlarlar. İşte bu curcuna arasında rahat bir şekilde nefes almak istiyorsanız, kendinizi Ankara balık restoranları tercihlerinden birine atmalısınız. Dostlarla, ailenizle beraber hem güzel bir gün geçirin hem de muhteşem balıklarla beraber karnınızı doyurun. Çünkü sonbahar ayında balıklar çeşitlenir ve bollaşır.

Palamudun En Lezzetli Oldu Ay Eylüldür


Ağustosta kendini göstermeye başlayan çingene palamudu eylülde iyice irileşmeye başlamıştır. Bu sebeple palamudun en lezzetli olduğu dönem eylüldür. Eylül ayında Ankara balık restoranı menülerinde palamudun her çeşidini bulabilirsiniz, arzulayanlar için ince dilimlenmiş ve filetosu çıkartılmış tava oldukça güzel olacaktır. Ayrıca sebzeli olarak fırında pişirilmiş palamudun tadına doyulmaz ancak arzu edenler için yine buğulama palamut da sofralara servis edilir.

Eylül de kılıçbalığının da en lezzetli olduğu dönemdir. Kılıç balığı da muhteşem bir tadı bünyesinde barındırmaktadır. Kılıç balığını buğulama olarak yemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle bol acılı olarak pişirildiğinde tadına doyulmamaktadır. Aynı şekilde eylül ayında sardalya da bollaşmaya başlar. Lüfer eylülde kendisini daha yeni yeni gösterdiğinden dolayı biraz pahalıdır ama yine tercih ederseniz Ankara balık restoranlarında lüfer sofranızın başköşesinde bulunabilir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


En Hareketli Balık Sezonu Ekimdir


Oldukça durgun geçen yaz aylarından sonra eylülde ava çıkmaya başlayan balıkçıların balık avlaması ekimde zirveye varır. Ekim ayında barbunyadan, çupraya kadar aradığınız bütün balıklara sofranızda yer verebilirsiniz. Palamudun en bol olduğu dönem yine ekim ayıdır. Ayrıca lüfer biraz daha fiyat olarak makul seviyelere gelmiş ve yağlanmıştır.

Ekim ayında ailenizle beraber açık hava restoranı rezervasyonu yaptırıp vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka lüfere yer verin. Çünkü ekim ve kasım ayında yenilecek olan lüferin tadına doyulmamaktadır. Lüferi direkt mangal kömüründe ızgara olarak pişirmenizi tavsiye ediyoruz. Çok fazla sosa gerek yoktur. Lüferin kendi muhteşem kokusu ve tadı size yetecektir.

Kasımda Uskumru Ve Lüferden Vazgeçmeyin


Kasım ayı geldiğinde artık havalar soğumaya başlar, sonbahar serin yüzü yerini kışın soğuk esintilerine bırakır. Tabii ki balıklar da giderek yağlanır ve lezzetlenir. Kasım özellikle uskumru açısından vazgeçilmez aydır. Kasımda uskumru son derece lezzetlidir ve her türlü pişirilip sofranıza servis edilir.

Lüfer de aynı şekilde ekim ayında yağlanmaya başlayıp, kasım ayında lezzetini zirveye çıkarır. Bu sebeple mutlaka uskumru, lüfer için Ankara balık restoranı tercihinde bulunmalısınız. Ayrıca kasımda pisi balığının da lezzetlenmeye başladığını da hatırlatalım. Torik hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofralarınızda mutlaka yer verilmesi gereken balıkların arasında bulunmaktadır.