TEMMUZ AYINDA HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

TEMMUZ AYINDA HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Bahar mevsimi yerini artık sıcak yaz günlerine bıraktığında Ankara çekilmez olur. Oldukça sıcak olan Ankara'da yapılabilecek en güzel şey, özellikle açık hava restoranlarına gidip ailenizle beraber eğlenmektir. Özellikle balık restoranları temmuz ayında muhteşem lezzetli balıklarla en güzel bir şekilde hizmet vermektedir.

Ankara balık restoranları temmuz ayında, daha çok bahçe veya açık hava dediğimiz platformlarda hizmet vermektedir. Çimlerin üstüne atılan ahşap masaların üstünde doyasıya lezzetli balıklardan yemek ve özellikle akşam vakitlerinde serin bir atmosferde oturmak son derece keyiflidir. Peki, temmuz ayında hangi balıklar yenir, Ankara balık restoranları hangi servisleri yapar? Birlikte göz atalım.

İstavrit Başköşede


Temmuz ayı geldiğinde özellikle İstavrit bollaşmaya başlar. Kıraça dediğimiz nispeten daha küçük olan, İstavrit son derece lezzetlidir, genellikle olta balıkçılığı ile tutulduğundan dolayı taze olarak tüketilmesi de tavsiye edilmektedir. İstavrit, ızgara veya tava olarak pişirilebileceği gibi farklı sunumlarla da sofranızda bulunur.

Ayrıca temmuz ayında Uskumru da bollaşmaya başlar. Biraz daha yağlandığı için son derece lezzetlidir. Eğer Ankara balık restoranları rezervasyonu yaptırıp Uskumru yemeyi düşünüyorsanız, kömür mangalında ızgara yapmanızı tavsiye ediyoruz. Aromasını ve kokusunu tam olarak size sunduğundan dolayı ızgara uskumru son derece lezzetli olacaktır.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Farklı Balık Türlerini Açık Olun


Temmuz ayında her ne kadar av yasağı olsa da özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde balık çeşitleri artmaya başlar. Bundan dolayı çok farklı balık türleri Ankara balık restoranları için getirilir. Farklı şekillerde pişirilerek servis edilen bu balıkların her birinin farklı bir lezzeti ve aroması vardır.

Temmuz ayında Ankara balık restoranı rezervasyonu yaptırmışsanız Trança ve Sinarit deneyin deriz. Çünkü Trança temmuz ayında oldukça lezzetli olur. Farklı şekillerde pişirilebileceği gibi özellikle fırında yanmaz kâğıtla beraber sebzeli bir şekilde pişirdiğinizde çok fazla kurutmadan sulu bir şekilde yiyebilirsiniz, bu şekilde tadını tamamen korumaktadır.

Bu ayda tadabileceğiniz güzel balıklardan birisi de akyadır. Normalde bir Okyanus balığı olan uskumrugiller ailesine aittir. Ancak Ege ve Akdeniz'de de temmuz ve ağustos ayında avlanabilmektedir. Özellikle fileto yapılıp güzel bir şekilde marina edildiğinde fırında veya mangal kömüründe son derece lezzetli olmaktadır. Ayrıca Akya balığının çorbası da bazı Ankara balık restoranları menüsünde yer almaktadır.

Güveçte Kaya Levreği


Kaya levreği çok enteresan bir balıktır. İsmi bile oldukça değişiktir ki bazı yerlerde Granyoz diye anılırken, bazı yerlerde de Sarıağız diye bilinmektedir. Halk arasında yaygın olarak Sarıağız ismi ile anılmaktadır. Sarıağız özellikle güveçte pişirildiğinde son derece lezzetli olmaktadır. Oldukça lezzetli eti bulunan Sarıağız bol baharat ve zeytinyağı ile marine edilip pişirildiğinde yumuşacık bir kıvama gelmektedir. Ankara balık restoranları temmuz ayında da yine farklı tatlarla size muhteşem sofralar hazırlamaktadır.