USKUMRU NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

USKUMRU NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Asıl vatanı Norveç olan uskumru özellikle balık ekmek kavramının vazgeçilmezidir. Ancak bilinçsiz avlanma sebebiyle geçmişte Ege, Akdeniz ve Marmara Denizi'nde yakalanmakta olan uskumru günümüzde oldukça seyrelmiş ve giderek azalmıştır. Bu sebeple genellikle buzhane balığı diye nitelendirilen dondurulmuş olan uskumru balık ekmek restoranlarda yer almaktadır.

Ancak Ankara balık restoranları her zaman taze balığı müşterilerine sunmakta oldukça mahir davranmaktadır. Bu sebeple özellikle Eylül ve Ocak ayı arasında taze uskumruyu restoranlarda bulabilirsiniz. Ayrıca son derece pratik bir şekilde hazırlanabilen uskumru evlerde sizler tarafından da pişirilebilir. Aşağıdaki tariflerimize göz attığınızda birbirinden lezzetli balık sofraları kurabilirsiniz.

Uskumru Izgara Yenmelidir


Yaklaşık 25-30 santimetrelik boyuyla, kalın et yapısıyla, yağlı dokusuyla ızgara için en müsait balıklardan birisi uskumrudur. Özellikle taze olan uskumru fileto olarak hazırlandığında ızgara için son derece idealdir. Bu sebeple taze uskumru satın almışsanız mutlaka ızgara pişirmeye gayret gösterin.

Uskumru yağlı bir balık olduğundan dolayı ızgarada son derece lezzetli olurken pişirme bakımından da oldukça kolaydır. Izgaraya kolayca yapışmayacak olan uskumru çevrilmekte ve kısa süre içerisinde servise hazır hale getirilmektedir. Bu sebeple uskumru ızgara mutlaka tercih edilmelidir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Fırında Uskumru Nasıl Hazırlanır?


Uskumru fırında pişirmek için de en ideal balıklardan birisidir. Yağlı bir dokuya sahip olduğundan dolayı fırında pişirmeyi düşünüyorsanız ekstra yağ koymanıza gerek yok. Özellikle yanmaz kâğıdın içerisinde pişirdiğinizde yumuşacık dokusuyla ve harika aromasıyla dikkatinizi çekecektir.

Eğer fırında uskumru hazırlamak istiyorsanız uskumru fileto olarak balıkçıdan satın alın satın aldıktan sonra uskumru marine etmeyi unutmayın. Çok az miktarda zeytinyağı, defneyaprağı ve az miktarda pul biber ve karabiberle marine edilmiş olan uskumru fırında daha lezzetli olacaktır. Yanmaz kâğıdın içerisine yerleştireceğiniz uskumrunun yanına çok az miktarda patates, havuç, limon, maydanoz gibi mevsim sebzelerini de yerleştirebilirsiniz.

Eğer nar gibi kızarmış bir fırında uskumru istiyorsanız pişmeye 5 dakika kala kâğıdı açın ve bu şekilde uskumrunun daha güzel bir renge bürünmesini seyredin.

Uskumru Tava Pişirilir Mi?


Uskumru son derece diri bir ete sahiptir. Aynı zamanda yağlı dokusu olduğundan dolayı tava için çok da uygun değildir. Eğer illa ki tavada pişirmek istiyorsanız hiç yağ oynamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak tavada pişirdiğinizde ızgara ve fırındaki lezzeti bulamayacaksınız. Bu sebeple eğer taze bir uskumru elinizde varsa mümkün olduğu kadar fırında ve ızgarada pişirmeye gayret gösterin.

Uskumru yahni olarak pişirmek için de son derece idealdir. Yahni olarak hazırlamak istediğinizde dereotuyla tatlandırabilir çok küçük defneyaprakları, limon, domates ve maydanozla soslayarak yarım saat içerisinde pişirebilirsiniz.

Mevsiminde son derece lezzetli ve besleyici olan uskumru ocak ayından sonra yavaş yavaş çiroza dönmeye başlar. Bu sebeple mevsiminde iseniz mutlaka Ankara balık restoranları için rezervasyon yaptırıp harika uskumru servislerinden birini sipariş verin, pişman olmayacaksınız.