BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Oldukça lezzetli, besleyici olan balık doğru şekilde pişirildiğinde hem tadına doyulmaz hem de besleyiciliği maksimum seviye çıkar. Her zaman Ankara balık restoranları gibi kaliteli mekânlara gidip balık yemeniz mümkün olmayacağından dolayı evde de zaman zaman balık pişirmek zorunda kalabilirsiniz.

Eğer daha önce çok fazla balık pişirmemişseniz aşağıdaki tüyolarımıza dikkat ettiğinizde kolaylıkla lezzetli ve güzel sunumlu balık sofraları hazırlayabilirsiniz.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Balık Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Eğer lezzetli bir şekilde balık yemek istiyorsanız mutlaka mevsim balıklarına yönelmelisiniz. Buzhane ve dondurucu balıkları her zaman tadından bir şeyler kaybetmektedir.
  • Hamsi, mezgit, istavrit gibi küçük balıkları kılçığıyla beraber tükettiğinizde lezzetini daha yoğun bir şekilde alabilirsiniz. Ancak somon, çipura gibi kalın balıkları fiyat olarak tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Eğer denizden hemen yeni çıkmış olan balık satın almışsanız pişirmek için acele etmeyin. 2 saat veya 3 saat beklettiğinizde dinlenmiş olan balık daha lezzetli bir şekilde pişirilecektir.
  • Eviniz müsaitse balığı her zaman ızgara veya buğulama olarak tüketmeye gayret gösterin. Bu şekilde içerisindeki vitaminler ve Omega yağları daha sağlıklı bir şekilde vücuda alınabilecektir.
  • Eğer balığı kızartma olarak yani tavada pişirmeyi düşünüyorsanız yapabileceğiniz küçük uygulamalarla kokuyu azaltabilirsiniz. Balığı pişirirken içerisine yarım çay kaşığı sirke damlattığınızda veya çok az miktarda maydanoz koyduğunuzda balığın kokusu ortadan kalkacaktır.
  • Tavada balık pişirmek istediğinizde iki farklı alternatifiniz vardır. Birisi çıtır balık diğeri ise sulu balıktır. Hamsi, karides, somon gibi deniz ürünlerini çıtır olarak pişirebilirsiniz ancak istavrit, mezgit gibi balıkları sulu olarak pişirmeniz daha doğru olacaktır.
  • Balığınızı tavada pişirmek istediğinizde daha lezzetli olması için mutlaka mısır unu kullanın. Beyaz undan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın. Mısır unu hem görünüm hem de tat bakımından balıkla daha iyi uyum sağlamaktadır.
  • Balığınızı unlamadan önce mutlaka bir eleğin içerisinde 15-20 dakikaya kadar yıkanmış olan balıkların suyunun süzülmesi için bekletin. Bu şekilde beklettikten sonra balığı unladığınızda topaklaşmayacağından dolayı istediğiniz kalitede pişirmeyi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Izgara balık keyfi yapmak istiyorsanız balığın yağlı olduğu dönemleri tercih edin. Çünkü yağlı olan balıklar ızgarada çok da lezzetli olmakta, kurumamakta ve yapışmamaktadır.
  • Eğer fırında balık pişirmek istiyorsanız mutlaka balığı marine edin. Gerek küçük balıklar gerekse büyük balıklar marine edildiğinde hem daha yumuşak hem de daha aromalı olmaktadır.
  • Somon, levrek, çipura gibi kalın ve beyaz etli olan balıklar dışında marinasyon işlemi sırasında tereyağı kullanmayın, zeytinyağı çok daha lezzetli olacaktır.
  • Eğer somon, çipura, kefal gibi kalın olan balıkları tam olarak pişirmek istiyorsanız filetosunu çıkardıktan sonra ince dilimlere ayırmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Buğulama balık pişirmek istediğinizde suyu çok fazla kullanmayın. Genellikle yarım çay bardağı kadar su kullanmanız yeterli olacaktır. Ayrıca buğulama pişirirken mutlaka tereyağı kullanmaya çalışın.