BALIK SERVİSİNDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK SERVİSİNDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık servisi hususlarında titiz davranmaktadır. Gerek balıkların sunum şekli gerekse garsonun sunum tarzındaki kurallar da şık ve naziktir. Aynı zamanda yemeklerin lezzetli olması kadar balık servisi de önemlidir. Çünkü bu mekanların mutfak bölümü ve salon bölümü bir bütündür. Böylece herhangi bir bölümde yapılan hata yemeğin kusurlu olmasına sebep olacaktır.

Balık servisinde dikkat edilen hususları detayları ile inceleyelim: müşterinin sipariş ettiği balıklar iki şekilde masaya getirilir. Dilimlenerek ve el ile yenilebilecek şekilde. Öncelikle müşterinin sipariş ettiği balık hangi gruba girmektedir onu belirlemek gerekir. Somon, kalkan, levrek dilimlenmiş balıklardır. Hamsi, istavrit gibi balıklar da genellikle el ile yenir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Müşterinin tercih ettiği balık için hangi pişirme usulünden yana seçim yaması gerektiği sorulur. Eğer müşteri kararsız ise garsonun tavsiyeleri ile balık için uygun olan pişirme işlemi belirlenebilir.

Müşterinin balık seçimini yapması ile masada balık yemeği için yemek takımı yerleştirilir. Ardından balığa eşlik edecek salata, garnitür, soslar, ekmek dilimleri, içecekler sırası ile masa da uygun ve uyumlu bir şekilde yerleştirilir.

Mutfak bölümünde temizlenip, pişirilen balık porsiyonu müşterinin masasına sıcak olarak getirilmelidir.

Eğer balıklar dilimlenerek porsiyon şeklinde sunum yapılmışsa çatal, bıçak olmalıdır. Eğer balıklar el ile yenilecek şekilde sunulmuşsa bunun için fingerbowl yani masa da parmakların yıkanması için kâse de bulundurulmalıdır.

Balığın belki de en sıkıntılı noktası kılçıklarıdır. Yemeğe başlamadan önce kılçıklarını büyük veya küçük fark etmeden ayıklamak gerekir. Yine balığın başı ve kuyruğu da çıkarılarak pişirilip porsiyonlama işlemi bu şekilde gerçekleştirilmelidir.

Balığı seçilen tarz da ve yöntemde pişirilmesine göre sos, garnitür, salata gibi yardımcı elemanlar da balığın yanına konulabilir.

Garsonlar müşterilere sunum yaparken her zaman sağ taraftan tabağı vermelidir.

Ankara balık restoranları, müşterilerinin memnuniyeti için daima rahat mekanlar ve lezzetli yemekler sunmayı amaç edinmiştir. Bu yüzden her personel kendi alanında yetiştirilerek donanımlı birer personele dönüştürülmektedir.

Yukarıda saydığımız hususlar sadece Ankara balık restoranları ile sınırlı kalmayıp tüm restoranlar için de uygulanabilir hususlar olarak kabul edilmelidir. Böylece insanlara hizmet sunarken ciddi ve işin profesyonel yapıldığı kanıtlanmış olmaktadır.

Ankara balık restoranları, balık servisinde dikkat edilen hususlar ile aydın kesiminde dikkatini çekmeyi başarmıştır. Yani sanatçıların, yazarların, oyuncuların da uğradıkları mekanlar halini almıştır. Her kesime hitap etmesi hizmetin standartlara sahip olduğunu göstermektedir.

Ankara gibi büyük şehirlerde balık yemek veya pişirmek bazen zor olmaktadır. Çünkü evin kokması özellikle kadınlar için büyük sorundur. Ancak balığı pişirmek için mangal yakmak da her zaman mümkün olmamaktadır. Dolayısı ile Ankara balık restoranları insanların hayatını kolaylaştırmaktadır. Balığı sıradan pişirme yöntemlerinin yerini yeni tarzlara bırakarak lezzet şöleni sunulmaktadır.