BALIK TÜKETMENİN FAYDALARI NELERDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK TÜKETMENİN FAYDALARI NELERDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ülkemizin dört tarafının denizler ile çevrili olmasının yanı sıra iç bölgelerdeki göller ile balık ve türlerinin çeşitli olması, Ankara balık restoranları başta olmak üzere insanların yoğun bulunduğu mekanlara kaliteli ürün girmesinde etkili olmaktadır. Böylece balığın insanları sağladığı faydalar saymakla bitmez. Öyleyse başlıca faydalarına göz atalım:

  • Şeker hastalığına yakalanma oranını düşürüyor. Çünkü yüksek kolesterol seviyesini düşürerek denge de tutuyor. İçerisinde bulunan omega 3 ile vücutta kolesterolün kontrollü olmasını sağlayan önemli bir içeriktir.
  • Kış aylarında vücut direncinin düşmesi ile insanların salgın hastalıklara ve soğuk algınlığına yakalanma riski artmaktadır. Balık tüketimine ağırlık verilmesi ile bu tür hastalıklara karşı kalkan görevi üstlenir. İçerisindeki mineral ve proteinler kişinin bağışıklık sistemini yeniden yapılandırır.
  • İnsanların işlenmiş, doymuş yağ ile yemeklerinde tercihi sağlıksız bir beslenme şeklini oluşturmaktadır. Ancak balığın etindeki yağ diğer yağlara göre oldukça sağlıklıdır ve insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu yağ balıkta mevcuttur.
  • Kolesterolü dengelemesi ve sağlıklı yağ içeriği ile insanların dolaşım sistemine zarar vermiyor. Aynı zamanda kalp sisteminin de dostudur.
  • İskelet sisteminde yer alan kemiklerin veya kas gruplarının güçlenmesi ve dayanıklı olması için balık tüketilmelidir.
  • Ankara gibi büyük şehirlerde insanlar trafik yoğunluğu, iş hayatının stresi gibi psikolojik olarak kendilerini yorgun ve mutsuz hissetmelerinin başında gelmektedir. Psikolojik olarak rahat ve huzurlu hissetmek için balık tüketilmelidir.
  • İçerdiği mineral, proteince zengin olması ile beyinin güçlü ve sağlıklı olmasının yanı sıra bunama, unutkanlık gibi hastalıkların oluşma riskini de düşürür.
  • Hücreleri yeniler. Böylece yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
  • Güzelliğin sırrı balık tüketmekten geçer. Çünkü cildi yeniler, dokuları sıkılaştırır. Cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.
  • Kansızlık sorunu olanlar için balığın içerdiği vitaminler arasında demirin bulunması bu soruna çözüm olmaktadır.
  • Saç dökülmelerine, sağlıklı bir şekilde saçların uzaması için balık tüketilmesi önerilmektedir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Balığın sayamadığımız birçok faydası vardır. Ankara balık restoranları; Ankara mutfak kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Balığın en lezzeti halini ve çeşit çeşit yemeklerinin yapılması ile insanların ilgisini çekmektedir. Sadece halkın değil balığın lezzetinin ve faydalarının farkında olan gastronomların, sanatçıların, düşünürlerin, oyuncuların da balığın en iyisini yemek için Ankara balık restoranlarına uğramaktan vazgeçemedikleri görülmektedir.

Ankara balık restoranları, balığın insan vücudunda ihtiyaç duyulan mineral, vitamin, proteinleri karşılaması için özenle hazırlanıp, pişirilir ve sunulur. Pişirilen balıkların enfes kokusu sokakları, caddeleri doldurmakta insanların iştahını kabartmaktadır. Balık tüketme Ankara balık restoranları ile yeniden canlandı. Yediden yetmişe her yaş grubunun tüketmesi amaçlanan balık faydaları ile insanların sağlığını korumaktadır. Yerli halkın yanı sıra turistler de Ankara mutfağındaki bu lezzetli çeşitleri denemektedir. Kısacası lezzetin peşinden gidenler Ankara balık restoranlarında aradığı tatları bulmaktadır.