BALIKLA HANGİ ŞARAP İÇİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIKLA HANGİ ŞARAP İÇİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Bizim meyhane kültürümüzün merkezinde her ne kadar rakı olsa da şarabın da ayrı bir yeri bulunmaktadır. Gerek yerli mahsuller gerekse yurt dışından getirilen şaraplar farklı renklerde ve tatlarda balık restoranlarında yer almaktadır. Ankara balık restoranları bu bakımdan geniş alternatifler sunmaktadır.

Balık etini sığır, kuzu veya tavuk eti ile mukayese ettiğimizde çok daha farklı bir yapıya sahiptir. Balık çok daha ince ve narin bir et olduğundan dolayı genellikle çok fazla soslanıp, baharatlanmasına da gerek yoktur. Çoğu zaman balık için sadece tuz yeterli olurken yanında tüketilecek olan içki konusunda da yine hassas davranılmalıdır. Bu sebeple balıkla hangi şarap içilir aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Balığın Vazgeçilmezi Beyaz Şarap


Balığın eti oldukça narin ve yumuşak olduğundan dolayı kokusunu ve tadını tek başına muhafaza etmelidir. Bu sebeple balık marine edilirken dahi kırmızı etle mukayese edildiğinde daha az baharat atılmakta çok daha az zeytinyağı veya sos kullanılmaktadır. Bundan dolayı balığın yanında tercih edilecek olan şarap genellikle beyaz şarap türünde seçilmelidir.

Beyaz şarap çok hafif ve güzel bir tada sahip olduğu için balıkla bütünleşecek ve balığın tadını perdelemeyecektir. Ayrıca bazı beyaz şarap türleri yüksek asit oranı ile beraber balığın tadını artırmaktadır. Bu sayede iştahı kapatmayan beyaz şarap ile balık tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Kırmızı Şarap İle Hangi Balık Tüketilir


Balığın yanında tercih edilecek olan kırmızı şarap türleri bulunmaktadır. Fakat Kırmızı şarap çoğu zaman balıkla beraber tüketildiğinde ağızda kekremsi bir tat oluşturmaktadır. Demir tadı ile beraber balığın tadını bozmakta olan sert kırmızı şaraplar yerine daha yumuşak olan kırmızı şaraplara yönelmek daha doğru olacaktır.

Ayrıca balıkla beraber kırmızı şarap tüketmeyi düşünüyorsanız bu noktada özellikle levrek veya somon gibi beyaz etli olan balıkları tercih etmelisiniz. Bilhassa küçük olan balık türleri kırmızı şarapla tercih edildiğinde pek hoş olmayan bir tat oluşturmakta, hem balığın hem de şarabın tadı birlikte bozulmaktadır.

Şarapla Daha Çok Hangi Balıklar Tüketilir?


Eğer Ankara balık restoranları tercihinde bulunursanız ve sofranızda şarap istiyorsanız sipariş vereceğiniz balığı da şaraba göre tercih etmelisiniz. Daha çok yukarıda belirttiğimiz gibi levrek somon gibi balıklar tercih edilse de şarabın yanında lüfer de oldukça hoş durmaktadır.

Ayrıca ızgara olarak pişirilmiş olan çipura özellikle beyaz şarapla güzel bir ikili oluşturmaktadır. Çingene palamudu veya ızgara palamut şarapla beraber tüketildiğinde güzel bir tablo oluştururken iştah açıcı özelliği göstermektedir.

Bununla beraber şarabın yanında balıktan ziyade aslında deniz mahsulleri çok daha uygun düşmektedir. Bu sebeple pek çok kişi şarapla beraber ahtapot, yengeç, midye gibi deniz mahsullerini tercih etmektedir. Özellikle çeşnili bir şekilde hazırlanmış olan deniz mahsulleri veya güveç formatında pişirilmiş olan deniz ürünleri daha lezzetli duracaktır.

Bütün bu enfes lezzetler Ankara balık restoranları tercihlerinde size sunulmaktadır.