BALIKLARI PİŞİRMEDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIKLARI PİŞİRMEDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları; Ankara'da balık tüketimini artıran, en lezzetli menülere sahip mekanlardır. Balıkların hazırlanması, pişirilmesi, sunulması gibi aşamalarda işlemler ayrı ve titiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu hususlar kimi zaman hijyen kurallarını kapsar kimi zaman teknik bilgi ve yöntemi kapsar. Ama bütün bunlar bir bütün oluşturmaktadır. Özellikle de balıkları pişirmede dikkat edilecek hususlar da sıkı çalışıp tabağınıza aldığınız balığın lezzeti ile damakta doyumsuz tat bırakmaktadır. Öyleyse bu önemli hususları ayrıntıları ile inceleyelim:

  • Balıkların dikkatlice temizlenmesi gerekir. Pulları, iç organları, kılçıkları, yüzgeçleri, kuyruğu, baş kısmı olmak üzere balığın yenilmeyen kısımlarının temizlenmesi gerekir.
  • Temizlenen balıkların etin dokusunu korumak, tat katmak, kolay pişirilmesini sağlamak için marine edilmesi gerekir. Marine için özel soslar hazırlanabilir. Mesela limon suyu, sirke başta olmak üzere baharatlar ile hoş koku ve tatlandırıcılar eklenerek hazırlanabilir.
  • Marineden başka bir de pane işlemi vardır. Pane işleminde un ön planda olup bira, yumurta beyazı gibi sıvı maddeler aracılığı ile balığı bulayarak kıtırlık kazandırılmak amaçlanır.
Görüldüğü gibi balığın temizlenmesinden adım adım pişirilmesi için hazırlık süreci ile balık için önemli adımlardan bahsettik. Ankara balık restoranları, bol kepçe usulünü benimsemiş olup müşterinin hem gözünü hem de midesi için çok çaba harcamaktadır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ankara balık restoranları her semtte, her cadde de var olması ile insanların balık tüketim ihtiyacını karşılamaktadır. Ülkemizin üç tarafının denizler ile çevrili olması; deniz ürünlerinin de çok olması demektir. Ancak bu ürünlerden sadece kıyı bölgelerindeki iller, şehirlerdeki insanların yoğun olarak tüketmesi balık ürünlerinden yeterince yararlanılmadığını göstermektedir. Buna bağlı olarak Ankara'nın doğu ile batı arasındaki köprü konumu balık konusunda da ortaya çıkmaktadır. Gerek Ankara halkının balık ve çeşitlerine olan ilgisini artırmak gerekse kıyı bölgelerinden sevk edilen balık ürünlerinin Anadolu'ya gönderilmesinde aracılık etmesi ile balık ürünlerinden yüksek oranda verim elde edilmektedir.

Ankara balık restoranları mekanlarının her yaştan insanlar ile dolup taşması insanlara sağlıklı beslenme ve vitamin değerleri yüksek besinlere olan ilginin yeniden canlandığını göstermektedir. Çünkü son yıllarda ülkemizde de ortaya çıkan aşırı yağlı, şeker oranı yüksek, işlenmiş gıdaların özellikle de çocukları etkisi altına alması beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesini gerektirmektedir. Denizlerde yetişen doğal zenginliklerin yani balığın yerini tutmaya, lezzetini unutturmaya çalışan bu beslenme trendlerine tepki olarak Ankara balık restoranları zengin menüsü ile faaliyettedir.

Ankara balık restoranları, menüsünde yer alan yemeklerin ana maddesi olan balığı her mevsim taze olarak temin etmektedir. Böylece balığın en tazesi Ankara balık restoranları menüsündedir. Kişinin siparişine göre hazırlanan yemekler hem sıcak hem de tazeliği ile mideleri yormadan, keyifli bir yemeğe dönüşür. Balık yiyerek sağlığınıza önem verin ve sağlıklı bir ömür yaşayın.