BALIKLARIN SAKLANMASI -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIKLARIN SAKLANMASI -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları; balıkların taze olarak saklanması için özel yöntemler kullanmaktadır. Çünkü balığın narin yapısı oda koşullarında bozulmasını hızlandırır. Bu durumdaki balıkların artık tüketilmemesi gerekir. Yağlı balıklar en çabuk bozulan balık grubunda yer alır. Diğer besinleri saklamak, balıkların saklanmasına göre farklılıklara sahiptir. Uygun derecelerde, sadece balıkların bulunacağı ortamlar olması gerekir. Kış aylarında havanın serin ve soğuk olması, balıkların saklanmasını kolaylaştırmaktadır. Ama yaz ayları için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Böylece balığın besin değerleri ölmeden ve balığın bayatlamasına izin vermeden muhafaza edilmiş olur. Balıkların saklanması için belirtilen unsurlarda özellikle sıcaklığı düşük depolar karşımıza çıkmaktadır. Fazla miktarda alınan balıkların tüketilmeyen kısımlarının ise aşağıda belirteceğimiz yöntemler uygun koşulları oluşturmaktadır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


  • Soğuk saklama: avlanan balıkların saklanması için uygun bir yöntemdir. Soğuk saklama için uygun sıcaklık derecesi 0 ile 3 derece arasıdır. Bu ortam genellikle buzdolabında mevcuttur. Yine balıkları kar veya buzların içerisinde muhafaza edilmesi de doğru olacaktır.
  • Dondurarak saklama: -30 ile -41 arası idealdir. Ancak dondurulmuş balık çözüldükten sonra pişirilmesi gerekir. Yani tekrardan dondurucuya koymak sağlığı tehdit eder. Bu yüzden balıkları tek kullanımlık parçalar halinde bölerek dondurucuya konulmalıdır. Dondurarak saklama da balıklar daha uzun süre kalması mümkündür. Mesela 90 gün ile 180 gün kadar kalabilir. Ancak Balıkların saklanması için konuldukları dolapta kalma süresi balıkların çeşitlerine göre değişmektedir. Mesela somon balığının dayanıklılık süresi uskumruya göre daha uzundur. Uskumru hemen tüketilmesi gereken balıklar arasında yer almaktadır. Dondurucudan çıkarılan balığı doğrudan sıcağa yani oda sıcaklığına maruz bırakmak gerekir. Buzdolabı bölümünde bekletip buzlu yapısının erimesi sağlanabilir.
Balıklar tuzlanırsa da buzlukta uzun süre kalmasını sağlar. Böylece buzu çözülen balık etinin canlılığı ve dokusunun sıkılığını korumak için de önerilmektedir.

Yağlı balıkları uzun süreli dolapta veya dondurucu da bekletmemek gerekir. Yağ oranı yüksek olan balıklarda çabuk tüketilmesi gerekir.

Ankara balık restoranları, geniş kitlelere hizmet sunduğundan dolayı balıklar için fazla miktarda alım yapılmaktadır. Böyle olunca balıkların saklanması da önemli olmaktadır. Balıkları soğuk saklama veya dondurarak saklama yöntemlerinden hangisini seçerseniz seçin mutlaka balığın temizlenmesi gerekir. Balıkların saklanmasını kolaylaştırmak için besin gıdaları için kullanılan poşetleri tercih etmek gerekir. Ankara balık restoranları şefleri gerek mutfak bölümünde gerekse evlerinden balığı eksik etmeyenler için basit ancak önemli ipuçları ile balıkların saklanması hakkında tavsiyelerde bulunmaktadır.

Ankara balık restoranlarının salon bölümünün yanı sıra mutfak bölümü son derece modern araç gereçlere sahiptir. Mesela balıkların saklanmasını kolaylaştıran yeni derin dondurucular yani no-frost gibi soğuk dolaşım sisteminin kullanıldığı teknolojik cihazlar en ideal olanlardır. Yine balıkların korunmasında balıkların soğuk ile temas edip etin kurumasını önlemek için kapalı kaplar, ağzı kapalı şekilde poşetlere konulması gerekir.