BALIKLI YILBAŞI MENÜSÜ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIKLI YILBAŞI MENÜSÜ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, lezzetli balık yemekleri ile donatılmış masada dostların bir araya gelmesi ile yeni yılı karşılamak isteyen müşteriler için özel güne özel menü ile hizmet sunmaktadır. Yılbaşını sıradan bir gün olarak görenler veya kuruyemiş ve televizyon ile rutin bir akışta yeni yılı karşılamak isteyenler bu yazımız yeni bir bakış açısı oluşturacaktır. Belki balıklı yılbaşı menüsünü ilk başta enteresan bulmuş olabilirsiniz. Ancak dostların varlığı, balığın lezzeti böyle bir menünün oluşturulmasına engel değildir.

Balıklı yılbaşı menüsünde neler var? Diye merak edenlere şöyle açıklayalım:
  • Çorba
  • Meze
  • Salata
  • Ana yemek
  • İçecek
  • Tatlı gibi çeşitler bulunmaktadır.
Çorba için mercimek çorbası hafif bir giriş olacaktır. Pesto soslu somon ile ana yemek oldukça lezzetli devam etmektedir. Hem balığın sosla tatlandırılması da gece için uygun bir sunum olmaktadır. Patates salatası, portakallı kereviz, roka salatası, deniz börülcesi salatası, brokoli ağacı kısacası meze ve salata çeşitleri bol yeşillikli ve sebzelidir. Gece geç saatlere kadar devam edecek yılbaşı programında ne kadar hafif yemek tercih edilirse eğlence kesintiye uğramayacaktır. Tatlısız hiçbir program bitmez, bitemez. Yılbaşı'na özel yılbaşı pastası ve yılbaşı kurabiyesi geceye uygun dekoru ile damakları da tatlandırmaktadır.

Roka Salatası Nasıl Yapılır?

Marul, roka, soğan, turp, havuç, tuz, zeytin yağı, limon suyu ile karışık bir roka salatası hazırlanacağı gibi sadece roka, tuz, nar ekşisi ile tatlandırılmış bir salata da hazırlanabilir. Bu tariflerin seçimi damak zevkinize göre değişebilir. Ama balığın yanına roka olmazsa olmaz diyenlerdenseniz bol soslu roka salatasına mutlaka masa da yer vermelisiniz.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Balık Menüsü Nasıl Olmalı?

Balık menüsü hafif ve birbiri ile uyumlu tatlara yer verilmelidir. Çorbadan başlayarak en son tatlıda unutulmamalıdır. Balık menüsüne gösterilen özen ve detaylar yemeğin lezzetini artırmada yardımcı olan unsurlardır. Meze çeşitlerinde yoğurt olmaz diyenler için balığın tazeliğine göre bu durum değişkenlik gösterir. Eğer balık taze ise mezelerde yoğurda yer verilebilir. Balık için özel ve profesyonel bir pişirme usulü uygulanmalıdır. Ne de olsa balık ana yemektir. Salata bu menünün olmazsa olmazlarındandır.

Balık Yanına Salata Tarifleri

Cevizli ıspanak salatası, semizotu salatası, çoban salatası, gavurdağı salatası gibi standart salata çeşitleri balık ile iyi gider. Salata hazırlarken mevsimine uygun yeşillik ve sebzeleri seçerek daha lezzetli salatalar hazırlanabilir. Aynı zamanda fiyat konusunda mevsimine uygun sebze seçimi bütçenizi zorlamayacaktır.

Ankara balık restoranları, özel günleri unutmayarak geceye özel tasarımları ile göze de hitap etmektedir. Yılbaşı'nı mutlu ve bol sohbetli geçirerek yeni yılda da devam etmesini sağlamak için dostlarınız ile Ankara balık restoranlarında buluşabilirsiniz. Yılbaşı'na özel program ile mekanlar dolacağından gitmeden önce ayakta kalmamak için mutlaka masanızı ayırtmanız gerekir.