BARBUNYA NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BARBUNYA NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Pek çok kişi tarafından kırmızı balık diye de tanımlanmakta olan barbun aynı zamanda barbunya diye de adlandırılmaktadır. Görünümüyle, yağıyla, kokusuyla, muhteşem bir lezzeti bünyesinde barındıran Barbun nasıl pişirilirse pişirirsin mutlaka lezzetli olmaktadır.

Ankara'da yaşayanlar gayet iyi bilir ki Ankara balık restoranları barbun konusunda da oldukça beceriklidir. Farklı tarzlarda pişirilmiş olan barbunyalar menülerde yer almaktadır. Ancak siz de evde bu muhteşem lezzeti kendiniz pişirebilir ve harika sofralar kurabilirsiniz. Buyurun, beraber tariflere göz atalım.

Barbunya Tava Nasıl Hazırlanır?


Barbun son derece lezzetli olan bir balık olmakla beraber Omega 3 yağ asiti bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple çocukların da sıkça tüketmesi gerekmektedir. Barbun daha çok tava olarak pişirilmektedir. Barbun tava yapmayı düşünüyorsanız öncelikli olarak barbunun pullarını temizlemelisiniz. Çünkü barbun pullu bir balıktır ve yerken pullar ağzınızda rahatsızlık hissi uyandırabilir.

Pullarından arındırılıp daha sonra iyice yıkamış olan barbun mısır ununa bulanmalı çok az miktarda tuz katılmalıdır. Kızmış olan tavaya dizilecek olan barbunların pişmesine yakın mutlaka kırmızı pul biber ilave etmeyi unutmayın. Böylece çok daha lezzetli bir şekilde servis yapabilirsiniz. Ayrıca barbunun en önemli özelliklerinden birisi tava olarak pişirildiğinde baş kısmının da yenebilmesidir ki kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Fırında Barbun Tarifi


Barbunya fırın olarak pişirildiğinde de oldukça lezzetli olmaktadır. Kırmızı rengi ve yağı kendisini salınca fırında güzel bir görüntü ortaya çıkartmaktadır. Barbunyayı fırında yumuşak kıvamda pişirmek istiyorsanız daha önceden marina edebilirsiniz. Çok az miktarda zeytinyağı kekik ile beraber marine edecek olduğunuz barbun balığı çok fazla sebze katmadan fırın tepsisine dizin.

Tercih olarak az miktarda havuç, soğan ve defneyaprağını güzel koku vermesi için katabilirsiniz. bu şekilde harika bir aroma ile beraber kısa süre içerisinde pişecek olan barbun hem görünümüyle hem de lezzetiyle misafirlerinizden tam not alacaktır.

Mutlaka Barbunya Buğulama Yapın


Buğulama için en ideal balıklardan birisi de barbunyadır. Barbunya nispeten sert olan eti ile beraber kılçıksız olan yapısıyla buğulama için de son derece idealdir. Barbunyanın pullarını temizledikten sonra buğulama için sıvı bir tencere hatta mümkünse güveç tabağı kullanmayı deneyin.

Barbunyaları kaba dizdikten sonra üstüne kabuğu alınmış olan domatesleri dizin çok az miktarda maydanoz ve dereotu kattıktan sonra kabuğuyla dilimlenmiş olan limonları en üste koyun, çok az miktarda pul biber ve karabiber ilave edin.

Barbunya buğulama yaparken dikkat etmeniz gereken nokta çok fazla yağ kullanmamaktır. Çünkü barbunyanın kendi yağı oldukça lezzetlidir. Ancak balığın yumuşaması için çok az miktar tereyağını en üstte ilave ettikten sonra yarım saat kadar pişirin. Arzuya göre yarım çay bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz. Bu şekilde pişecek olan barbunya buğulama oldukça lezzetli olacaktır.