BEYNİNİZİ BALIK İLE BESLEYİN -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BEYNİNİZİ BALIK İLE BESLEYİN -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Son zamanlarda hangi gün balık yediniz veya Ankara balık restoranlarında ne zaman bir balık ziyafeti ile kendinizi mutlu ettiniz? Uzunca bir süre düşündüyseniz balık tüketimine ara vermiş olmalısınız. Laboratuvar ortamında yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki balık tüketimi beyin gelişimi üzerinde etkileri bulunmaktadır. Bu durum balığın insan vücuda faydalarından en önemlisidir.

Balık etinde bulunan yağlar içerisinde bazıları direkt beyine etki etmektedir. DHA yağ asidi beyin gelişimi için önemlidir. Beyninizi balık ile besleyin ifadesi doğru bir ifadedir. Çünkü küçük yaşlardan itibaren annemizin balık yedirme çabası bilimsel verilerin sonucunu oluşturmaktadır. Beynin, uzun yıllar kendini koruması ve çalışmada kalitesini artırmak için balık tüketmek gerekir.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Unutkanlık, problemleri çözme, hızlı düşünme, odaklanma, uyanıklık, yaratıcı düşünme, hafızayı güçlendirme, zekâ gelişimi, öğrenme becerileri gibi konularda beyni beslenme yolu ile etkilemek söz konusudur. Beynin zorluklara karşı mücadele etmesi, bunalım, depresyon gibi belirtilerin minimize edilmesi için balık yemek gerekir. Balık yemek bir mecburiyet olarak düşünülmemeli beyin gelişimi için plan olarak düşünülmelidir. Yukarıda saydığımız beynin fonksiyonları kısa sürede güçlendirilecek nitelikte değildir. Dolayısı ile küçük yaştan itibaren balık yiyerek beyninizi balık ile besleyin. Beyin gelişimi için tek öğünde dolu porsiyonlarda balık yemek yerine haftada belirli günlerde belirli miktarda balık tüketme programı oluşturulabilir. Beyninizi balık ile besleyin diye uyaran uzmanlar beyin için yararlı balıkları da açıkladı. Somon, alabalık, ton balığı, uskumru gibi.

Balık pişirmeye üşeniyorsanız, balık kokusunun eve yayılmasından rahatsız oluyorsanız, evde pişirilen balık yemeklerinde farklılık arıyorsanız sizin için en doğru adres; Ankara balık restoranları mekanlarıdır. Siz sadece sipariş veriyorsunuz ve kısa bir süre sonra masanızda balık ve meze çeşitleri ile birden fazla çeşit görebilirsiniz. Balığın yanında sebzeler ve yeşil otlar ile balığın etkisi güçlendirilebilir. Damak tadına uygun, mideyi yormadan kendi zevkinize göre porsiyon balık hazırlatabilirsiniz.

Son yıllarda tüketilen besinlere GDO takviyesi ile müdahaleler insanların yaşam kalitesinin düşmesindeki en büyük etken olmuştur. Bu zararlı maddeler vücuda zarar verdiği kadar beyin için de büyük tehlike oluşturmaktadır. Dolayısı ile özellikle paketlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekir. Bu tür gıdaların yerini balığa vermek sağlığa duyulan önemi gösterir. Akarsularda, denizlerde, çaylarda yaşayan balıklar beyin sağlığında faydalıdır.

Beyne dost gıdalar: sebze, yeşillik, balık.

Beyne düşman gıdalar: şeker, yağ, GDO'lu ürünler, abur cubur.

İleri yaşlarda görülen unutkanlık, son yıllarda daha erken yaşlarda görülmeye başlanmıştır. Bu durumda beslenme üzerinde etkilerden bahsedilebilir. Balık yiyerek unutkanlık riski ile genç yaşta karşılaşma durumundan uzak kalabilirsiniz.

Beyin, kendini yenileyebilmesi, sağlığını koruması için minerallere, yağ asitlerine ihtiyaç duyar. Bu içeriklerce en zengin gıda balıktır. B vitamini ile beyin gelişiminde etkilidir.