ÇOCUKLARA BALIK SEVDİREN TARİFLER -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLARA BALIK SEVDİREN TARİFLER -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, çocukları etkisi altına alan fast food akımını daha sağlıklı ve besleyici hale getirmek için bu akımı balık ve çeşitlerini kullanarak yeni bir menü oluşturmuştur. Çocukların seçtiği yemeklerin arasında balık da yer almaktadır. Çünkü balığın kendine özgü kokusu çocuklar tarafından itici veya lezzetsiz olarak algılamasına neden olmaktadır. Balığın her yaşta faydalı olmasından dolayı çocuklara balığı sevdirmek için neler denediniz? Ebeveynlerin çocuklara balık yemeyi teşvik edecek, balığı sevdirecek tarifler ile sunum yapmazsa balık sevmeyen, sebzelerden uzak duran sağlıksız bireylere dönüşmesine sebep olacaktır. Böylece paketlenmiş gıdaların etkisi altına giren çocukların aşırı şişmanlama tehlikesi ile karşı karşıya kalması da kaçınılmazdır. Dolayısı ile çocuklara balık sevdiren tarifler ile sağlıklı beslenmenin yanı sıra balığı sevdiren menü ile ebeveynlerin işini kolaylaştırmak için Ankara balık restoranları çocuklara özel balık menüsü hazırlamıştır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


  • Balık burger: burger çocukların asla hayır diyemeyeceği fast food ürünlerinden biridir. Dolayısı ile iki yumuşak ekmek dilimi arasına kızarmış- ızgara edilmiş balık koyarak hazırlanır. Üzerine soğan halkası, domates dilimi, marul yaprakları ile hem görüntüyü hem de lezzetini güçlendirebilirsiniz.
  • Balık köftesi: köfte hem çocukların hem de yetişkinlerin favori lezzetleri arasında yer alır. Balık ile hazırlanan köftenin püf noktası baharatlarındadır. Baharat kokusu ve baharat aroması ile balığın kokusunu bastırmanın en etkili yoludur. Yine ekmek arası balık köftesine mevsimine göre sebze veya turşu eklenerek lezzetli bir öğün oluşturulabilir.
  • Fish and chips: balık ve patates kızartması olarak hazırlanan bu tarif fast food ürünlerinden en yaygın olanıdır. Balığı kızartarak yanına patates kızartması birbirini tamamlayan lezzetlerdir. Çocukların balığa olan ilgisini çekmek için oldukça başarılı bir tariftir.
  • Simit balık: belki de çoğumuz için yeni bir tarif olması bakımından ilginçtir. Ancak tadı çocuklar için vazgeçilmezdir. Büyük balıkların beyaz etlerinin ince ince dilimlenip birbiri ile birleştirilmesi gerekir. Böylece simit halkası şekli elde edilir. Üzerine de susam dökerek görüntüyü tamamlayın. Izgarada pişirin.
  • Balık pizza: pizza için ton balığı kullanılmaktadır. Hem tadı hafif hem de pizza için en uygun balıktır. Peynir, yeşil -sarı biber, domates sosu balığa eşlik eden yardımcı malzemelerdir.
  • Balık kroket: dil balığına çıtır çıtır olması için ekmek kırıntılarına bulanarak yağda kızartılmasıdır. Oldukça doyurucudur.
  • Karidesli makarna: uzun makarna veya spagetti hazır soslar ile sunulduğunda çok masum bir tarif olmamaktadır. Dolayısı ile karides ile harmanlanan makarna hem farklı bir tarif hem de soslara göre besin değeri yüksek ve doğal içeriklidir. Çocuklar arasında eğlenceli lezzetlerdendir.
Bu tarifler de balık ve sebze bir arada kullanılarak tariflerin içerikleri zenginleştirilmektedir. Böylece çocuklarınız için en besleyici tarifler Ankara balık restoranlarında bulmak mümkündür.