DİYET LİSTELERİ İÇİN BALIK TARİFLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

DİYET LİSTELERİ İÇİN BALIK TARİFLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Yaza fit girmek, formu korumak kış aylarında oldukça zordur. Çünkü soğuk kış aylarında evde televizyon başında geçirmek, abur cuburu fazla yemek çok çabuk kilo almaya neden olmaktadır. Ancak Ankara balık restoranları bu sorunun da üstesinden gelecek menüsü ile size diyet sürecinde yardımcı olmaktadır. Diyet süreci kişiden kişiye değişir ancak diyet listeleri için balık tarifleri bütün diyet yapan kişiler için uygundur. Diyet için balık; en besleyici, en doyurucu ve içerik olarak zengin bir çeşittir.

Diyet listeleri, günümüzde aşırı kilo problemi veya ciddi sağlık sorunları yaşayanların sıkça başvurduğu bir uygulamadır. Ancak diyet programlarının kısıtlayıcı olması, yağ oranın düşürülmesi, tuzun azaltılması nedeni ile diyet yapan insanlarda doymama algısı oluşmaktadır. Diyet listelerinde balığa yer verilmesi hem diyet sürecinde tam anlamı ile doyum sağlanırken hem de sağlık koşullarına aykırılık yaşanmaz. Bu noktada bir hatırlatma yapmakta yarar var; bilinçli tüketim alışkanlıkları balığa da yansıtılmalıdır. Şöyle ki balık tercihi ve pişirme konusunda da bilinçli olmak gibi. Az yağ oranına sahip balığı ve pişirirken balığın kendi yağında pişmesi sağlanmalıdır.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Diyet listeleri uzmanlar tarafından hazırlanmalıdır. Böylece kişi için en doğru ve verimli bir süreç uygulanır. Bu yazımızda diyet yapanların en sağlıklı tarifler ile işini kolaylaştırmayı amaçladık. Ankara balık restoranları şefleri diyet yapanlar için hangi balığı tercih etmelerini, nasıl tüketmeleri gerektiğini kısacası diyet listeleri için balık tariflerine de menüde yer vermeyi unutmamışlardır. Vücut yapısı yassı olan balıkların diyete uygun olduğu belirtilmiştir. Mesela mezgit, levrek, çipura gibi. Bu balıkların özellikleri doyurucu ve sağlıklı olmasının yanı sıra çok az kalori içermektedir. Bu balıkları buğulama yöntemi ile pişirip sunulması halinde oldukça lezzetli bir öğün olacaktır. Salata, kepekli ekmek ile balığın yanına ilave lezzetler eklenebilir.

Diyet listeleri için balık tariflerinden bazıları şunlardır:

  • Fırında Levrek: tepsiye patatesleri dizin üzerine levrekleri yerleştirin. En üste soğan dilimlerini yerleştirin. Kış veya yaz ayına uygun sebze, yeşillik eklemek damak zevkine kalmıştır. Limon parçaları ile görüntü ve lezzet güçlendirilir. Yeteri kadar su ekleyip balığı fırına verin. Levreği tercih etmemizin nedeni işin püf noktasını oluşturmaktadır. Levreğin özelliği kolesterolü dengeler.
  • Izgara çipura: balıklar temizlenir ve iç kısmının pişmesi için iki tarafına çentikler atılır. Bu sefer zeytinyağı kullanılması gerekir. Çünkü balık ızgarada pişerken etinin kurumamasına dikkat edilmelidir. Ardından balıklar ızgaraya dizilir ve pişirmeye bırakılır. Çipuranın etinin yumuşak ve sulu olması ızgara yöntemi için idealdir. Aynı zamanda mideyi yormaz, tadı ile mideyi doyurur. Diyet yapanların listesine ilk sıradan giriş yapar.
Ankara balık restoranları menüsü diyet yapanları da unutmamıştır. Balık zaten içeriği ile yağın vücutta biriktirmeden atılmasını sağlar.