DÜNYA MUTFAKLARINDAN BALIK TARİFLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

DÜNYA MUTFAKLARINDAN BALIK TARİFLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, dünya mutfaklarından balık tarifleri ile yepyeni bir trendi başlatmıştır. Böylece farklı kültürlerin lezzet deneyimini yaşamak için yorucu geziler yerine Ankara'daki bu mekanları tercih etmeniz yeterli olacaktır.

Teknolojinin gelişmesi hayatımızı kolaylaştırmasının yanı sıra yeniliklerin de hayatımıza kısa sürede girmesini sağlamıştır. Bu sayede kültürel motifler farklı ülkelerin kaynaşmasında etkili olmuştur. Böylece kültürler arası iletişim de kolayca sağlanabilir hale gelmiştir. Teknolojik gelişmeler, Yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayarak nüfusu olumlu yönde etkilemiştir. Nüfusun beslenme ihtiyaçları için tarım alanın yanı sıra deniz mahsullerinin de önem kazanmaya başlaması ile yeni gıda çeşitleri ortaya çıkmıştır. Dünya üzerinde farklı kültürde birçok ülke vardır. Ülkelerin yemek motifleri bir kültürel değerdir ve coğrafi özelliklere göre şekillenir. Tarımcılık, hayvanlık veya suya yakın olan yerlerde balık ve su ürünlerini mutfakta kullanma gibi. Coğrafi şartlara göre de mutfaklarında gıda maddelerini kullanmışlardır. Ankara gibi büyük ve gelişmiş şehirlerde dünya mutfaklarını menülerini konu edinen restoranlar bulunmaktadır. Teknolojiye ayak uyduran bu mekanlar değişik baharatları, pişirme usullerini öğrenmektedir. Mesela Ankara balık restoranları.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Dünya mutfaklarından balık tariflerini merak edenleri lezzet keşfine davet ediyoruz. Dünyaca ünlü lezzetler şunlardır:

  • Kulebyaka tarifi: balık bu sefer Rus mutfağının en eski lezzetlerindendir. Oldukça pratik yapılması ile sade bir lezzettir. Kulebyaka çıtır ve pofuduk milföy hamuru arasında haşlanmış yumurta, pirinç ve somonun konularak hazırlanır. Görüntüsü de tadı da davetkardır.
  • Sushi tarifi: balığın Japon mutfağında değişik tatlar ile hazırlanarak sunulmasıdır. Şeker ve pirinç sirkesi ile lezzetlendirilir. Balık, deniz ürünü ve sebze ile tarif zenginleştirilir.
  • Paella: bu tarif bizi ispanyaya götürmektedir. Deniz ürünlerinin kullanıldığı bir yemek çeşididir. Safran, pirinç temel malzeme olup renklendirmek için karides, midye gibi deniz ürünleri de eklenir.
Yukarıda saydığımız dünya mutfakları farklı lezzetlerde olup tanınmış lezzetlerden bazılarıdır. Dünya mutfaklarına ilgisi olanlar sadece tariflerden okuyarak deneyim elde ediyorum diye düşünmesinler. Ankara balık restoranları balığın farklı lezzetlerde sunulduğundan bahsettik. Bu lezzetler sadece yöresel balık usulleri ile sınırlı kalmayıp dünya mutfağında büyük beğeni toplamış lezzetler de dahildir. Bu durumda Ankara balık restoranları diğer restoranlardan bir adım öne geçmektedir. Bunu yaparken o ülkeye ait şefler, Ankara balık restoranlarının mutfağında mesai harcamaktadır.

Ankara balık restoranları, dinamik bir yapıdadır. Yani değişiklikleri ve yenilikleri yakından takip etmektedir. Dünya mutfakları, farklı tat denemeleri gibi yeniliklere açıktır. Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini de bulabilirsiniz. Görüldüğü gibi farklı kültürleri sentezleyerek kültürler arasında yer alan Ankara balık restoranları adeta köprü görevini üstlenmiştir. Böylece kültürel lezzetleri, dünya mutfaklarını ülkemizde tanıtma imkânı bulunur. Ayrıca Türk mutfağında balık yemeklerini dünya mutfaklarına da tanıtmaktadır.