EN GÜZEL KARİDES TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN GÜZEL KARİDES TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Karides deniz mahsulleri içerisinde kabuklu olması sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilmemektedir. Hâlbuki kabuğunun içerisindeki muhteşem lezzet ve aroma bir kez tadıldığında artık vazgeçilmez bir ürün olarak sofralarınızda yer alacaktır. Karidesin en büyük avantajı kalori bakımından oldukça düşük değerlere sahip olurken Omega ve doymuş yağ bakımından zengin olmasıdır. Bu sebeple besleyici olan karides lezzetiyle de pek çok kişinin beğenisini kazanmaktadır.

Ankara balık restoranları menüsüne göz attığımızda mutlaka karides çeşitleri ile karşılaşmaktasınız. Ancak pek çok kişi restoranda yemiş olduğu karidesi lezzetli bir şekilde evde de yapabileceğini düşünmektedir. Aslında bu konuda da oldukça haklılar. Zira karides çok kısa bir süre içerisinde pişmekte ve oldukça lezzetli olmaktadır. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Aşağıdaki farklı karides tariflerimize göz attığınızda harika sofralar kurabilirsiniz.

Karides Kabuklu Mu Kabuksuz Mu Yenmelidir?


Tariflerden önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus karidesin kabuklu veya kabuksuz olarak tüketilmesidir. Eğer karidesi salata veya kokteyl olarak tüketmeyi düşünüyorsanız önceden haşlayıp daha sonra kabuklarını soymanız gerekmektedir. Ancak karidesi pişirecek olduğunuz çorba, börek, güveç, sote gibi yemek formatlarında tercih ediyorsanız bu noktada kabuklarını soyduktan sonra pişirmeye girişmelisiniz.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Karides Tava


Balığın aksine üç beş dakika içerisinde pişmekte olan karides oldukça yumuşak sulu ve lezzetli olan bir deniz mahsulüdür. Karides tava hazırlamak istediğinizde kabuklarını soymuş olduğunuz karidesi tereyağı ile beraber çok az miktarda kekik ve pul biberi de katarak harmanlayıp tavada pişirmelisiniz. Ayrıca daha lezzetli ve aromalı bir tat istiyorsanız 2 diş sarımsak rendeleyebilirsiniz. Böylece çıtır karides hazırlamış olursunuz.

Karides Meze


Eğer rakının veya şarabın yarına deniz mahsullerinden meze hazırlamak istiyorsanız karides meze en pratik olanıdır. Kabuklu bir şekilde ortalama olarak 3-4 dakika haşlayacak olduğunuz karidesin içerisine soğan çok az miktarda sirke damlattığınızda muhteşem bir aroma ortaya çıkacaktır. Bu şekilde haşlamış olduğunuz karidesi defneyaprağı, karabiber, maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Karides Izgara


Eğer karides ızgara yapmak istiyorsanız çimçim dediğimiz küçük karidesler yerine daha iri olan Jumbo boy karidesleri tercih edin. Kabuklarını soyup limon suyu, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı ile beraber marine edip 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra marine ettiğiniz karidesi buzdolabından çıkarıp ızgaranın üstünde 3 veya 5 dakika kadar pişirin. Bu şekilde hazırlayacak olduğunuz karides ızgara hem görünümüyle hem de tadıyla hoşunuza gidecektir. Ayrıca küçük çöplere geçirerek şiş şeklinde de pişirebilirsiniz.

Karides Salatası


Karidesleri haşladıktan sonra kabuğundan ayıklayarak salatanın içerisine yerleştirebilir ve böylece muhteşem bir şekilde deniz mahsulleri ile harmanlanmış olan bir salata elde edebilirsiniz. Eğer salatanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız mutlaka maydanoz ile harmanlamalı ve üstüne kaşar rendelemelisiniz.