EN LEZZETLİ HAMSİ TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ HAMSİ TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Karadeniz'in simgesi haline gelmiş olan hamsi özellikle kasım ayından sonra çıkmaya başlar; şubat ayının sonlarına kadar devam eder. Bilhassa Aralık ve Ocak ayında en lezzetli dönemini yaşar. İyice yağlandığı dönemde hamsinin lezzetine doyum olmamaktadır. Ankara balık restoranları hamsiyi her şekilde servis yapabilmekte, bu konuda müşterilerden tam puan almaktadır.

Hamsiyi lezzetli bir şekilde pişirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tercihen Karadeniz hamsisine yönelmektir. Çünkü Karadeniz hamsisi Marmara hamsisine göre daha küçük ama yağlı ve lezzetli olmaktadır. Ayrıca hamsi Şubatın ortalarından itibaren yağını kaybetmekte ve yavaş yavaş çekilmektedir. Bu sebeple kar suyu değdiğinde yani Aralık ve Ocak aylarında ve Şubat'ın birinci yarısında tercih edilmelidir.

Hamsi Tava Nasıl Yapılır?


Tam olarak pişirilecek balıklar içerisindeki en pratik olanı hamsidir. İnce bir yapıya sahip olduğu için çok az yağ içerisine mısır ununa bulamış olduğunuz hamsileri dizdiğinizde ortalama olarak 10 dakika 15 dakika içerisinde pişirilebilmektedir. Eğer çıtır hamsi tava istiyorsanız yağı bol miktarda atmalı, iyice kızdıktan sonra unlanmış olan hamsileri ateşi kısılmamış olan tavanın içerisine bırakılmalıdır. Bu şekilde çıtır hamsi elde edebilirsiniz.

Ayrıca daha aromalı bir şekilde hamsiyi tüketmek istiyorsanız pişirmeden önce soğanla beraber hamsi güzelce harmanlamalısınız. Özellikle kırmızı pul biber ilave ettikten sonra az miktarda yağlanmış olan tavaya hamsileri yerleştirmelisiniz. Böylece soğanın güzel kokusuyla hamsinin muhteşem lezzeti bir araya geldiğinde muhteşem bir sofra oluşturabilirsiniz.

Hamsi Izgara


Özellikle kar ve kışın yoğun bir şekilde yaşandığı günlerde hamsi ızgaranın tadına doyulmamaktadır. Evinizin balkonu müsaitse veya teras katında kolaylıkla hamsi ızgara hazırlayabilirsiniz. Hele ki karın üstünde pişirilecek olan hamsi Izgaranın tadına doyulmamaktadır. Hamsi ızgarayı çok hafif baharatlayıp tuzla beraber hazırlamanız yeterli olacaktır.

Hamsinin sulu yapısını ve lezzetini korumasını istiyorsanız ızgarada çok fazla pişirmemeye çalışın. Hamsi zaten mangal kömüründe kolaylıkla pişmekte ve lezzetli bir şekilde sunumu yapılmaktadır. Ayrıca Izgaranın işkenceye dönüşmesini istemiyorsanız mutlaka ince telli olan ızgaraları tercih edin. Böylece hamsiler düşmeyecek, kolaylıkla pişebilecektir.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Farklı Bir Tat: Hamsi Pilavı


Karadenizliler için hamsi köfte dâhil pek çok formatta pişirilebilmektedir ancak hamsi pilavı güzel görünümü ve lezzetiyle pek çok kişinin beğenisini kazanmaktadır. Hamsi pilavını hazırlayabilmek için öncelikli olarak iri olan hamsileri tercih etmeli ve kılçığını ayıklamalısınız. Kılçığı çıkartılmış olan hamsi parlak olan tarafı tavaya gelecek şekilde bütün tavayı kaplayacak vaziyette dizilmelidir. İri olan hamsiler tavanın kenarından sarkıtılarak pirinç, az miktarda maydanoz ve kuş üzümü ile hazırlanmış olan iç harç hamsinin üstüne yerleştirilmelidir.

Daha sonra aynı şekilde kılçığı alınmış olan iri hamsiler bu sefer parlak yüzeyi en üste gelecek şekilde harcın üstünü kapatılmalıdır. Hazırlanması biraz daha zahmetli olan hamsi pilavının en önemli hususu her iki tarafının da eşit şekilde pişmesidir. Bunun için genellikle kapak vasıtasıyla 15 dakika içerisinde pişmiş olan alt yüzeyi çevrilip üst yüzey de pişirilmektedir.

Birbirinden farklı pişirilmiş olan hamsiler Ankara balık restoranları içerisinde sizleri bekliyor Eğer hamsinin kokusunun eve yayılmasını istemiyor ve sadece hamsinin tadına odaklanmayı tercih ediyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırıp muhteşem lezzetleri deneyin.